Antonescu, despre propunerea lui Ponta de "regionalizare"

Președintele PNL Crin Antonescu a vorbit, vineri, după ce premierul Victor Ponta a anunțat că România va fi împărțită în regiuni fără statut juridic, înainte de revizuirea Constituției, prin modificarea legii 315/1998.

"Regionalizarea este o prioritate. Acum că o modificare de lege este suficientă în condiţiile în care Constituţia, care nu se poate modifica deocamdată, nu prevede existenţa regiunilor, asta nu ştiu, este o chestiune juridică, dar e de văzut. Deocamdată, cred că este destul de greu, pentru că ne spune clar Constituţia ce avem şi, deci, ce nu avem. Voi discuta cu domnul premier despre această variantă", a declarat Crin Antonescu, citat de gandul.info.

Nu contează numărul regiunilor

Liderul liberal a subliniat că procesul de regionalizare este important de realizat, aceasta fiind una din principalele promisiuni ale USL. Referitor la numărul regiunilor, Crin Antonescu nu şi-a exprimat un punct de vedere tranșant, arătând că nu acest aspect este important.

"Sunt foarte multe argumente şi pentru opt şi pentru zece şi pentru 12. Nu cred că numărul este esenţial, ci modul în legătură cu care se gândeşte rearanjarea instituţiilor şi funcţionarea lor în aşa fel încât regionalizarea să nu însemne complicarea lucrurilor, ci simplificarea lor. Variantele regionalizării sunt în continuare în discuţie. În ceea ce priveşte data referendumului, în condiţiile hotărârii CCR, hotărâre care nu ne aparţine şi pe care nu o putem influenţa, da, primul tur al alegerilor prezidenţiale ar fi o dată potrivită", a adăugat președintele Senatului.

Vezi și: Ponta: Modificăm legea. Regiuni, înainte de revizuirea Constituției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel