Ce spune Antonescu despre decizia de a refuza UDMR

Antonescu
Antonescu

Crin Antonescu, copreședintele USL, a declarat, la Palatul Parlamentului, că opoziţia liberalilor faţă de intrarea UDMR la guvernare nu a fost decât în sens politic.

"Vreau să subliniez că sunt întru-totul solidar cu poziţia premierului în ceea ce priveşte dialogul cu UDMR ca reprezentant legitim al comunităţii maghiare, precum şi cu reprezentanţii tuturor celorlalte minorităţi. Este vorba de o formaţiune politică pe care o respect, cu specialişti, cu oameni politici şi cu experienţă şi cu o valoare de netăgăduit. Faptul că PNL s-a pronunţat foarte ferm împotriva participării UDMR la guvernare nu este decât politic, în sensul că alegerile au fost câştigate de USL şi facem un guvern monocolor USL. Asta nu înseamnă că nu dorim un dialog privilegiat, că nu dorim o comunicare pe toate palierele cu cei din UDMR, chiar dacă ei sunt în afara guvernării sau în Opoziţie", a spus Antonescu, la finalul întâlnirii dintre reprezentanţii USL şi cei ai UDMR, potrivit Cotidianul.

El a adăugat că nu a susţinut ideea cooptării UDMR la guvernare din mai multe motive, dar nu a dorit să le precizeze. "Nu are rost să le sublinieze acum", a afirmat Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel