Ce spune ambasada SUA despre votul deputaților în cazul Chițoiu

Ambasada Statelor Unite ale Americii punctează, după decizia deputaților de a nu permite începerea urmăririi penale față de liberalul Daniel Chițoiu, că nimeni nu este mai presus de lege, iar demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice.

"Nu facem comentarii cu privire la cazuri sau anchete aflate în desfăşurare. Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Toţi demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice", a spus misiunea diplomatică, răspunzând unei întrebări Mediafax.

O reacție similară a avut ambasada SUA în urmă cu câteva săptămâni, când deputații au respins arestarea preventivă a deputatului PSD Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influență.

SUA nu au delegat încă un ambasador al Washingtonului la București, misiunea diplomatică americană fiind condusă de însărcinatul cu afaceri Duane Butcher.

Camera Deputaţi lor a respins, marţi, prin vot secret, cererea privind încuviinţarea urmăririi penale a lui Daniel Chițoiu.

Au votat împotriva solicitării de începere a urmării penale 248 de deputaţi, iar în favoarea cererii s-au înregistrat 108 voturi. De asemenea, trei voturi au fost anulate.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să solicite Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Daniel Chiţoiu, în dosarul "Carpatica", pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada în care a fost ministru al Finanţelor. Procurorul general, Tiberiu Niţu, a înaintat Camerei referatul DNA privind cererea de aviz pentru urmărirea penală a lui Chiţoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel