Ce spun miniștrii de resort despre salariile șefilor de la CFR Marfă și Poștă

Salariile directorilor din companiile de stat suscită în continuare interesul presei, dar și al opiniei publice. Despre veniturile managerilor de la CFR Marfă și Poșta Română au vorbit, la sfârșitul acestei săptămâni, și ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, respectiv ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.

Salariul directorului CFR Marfă, unul corect

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, într-o conferinţă de presă, susţinută la Iaşi, că salariul noului director general al CFR Marfă, de aproximativ 9.000 de euro pe lună, este corect, precizând câ în trei luni, acesta a reuşit să încheie contracte în valoare de 90 de milioane de lei.

"E posibil ca salariul să fie foarte mare pentru un director şi mic pentru un alt director, de la aceeaşi instituţie. Depinde ce face acel om acolo. Nu vreau să vă dau exemplul de la CFR Infrastructură, pentru că actualul director abia săptămâna trecută şi-a negociat salariul. Însă directorul de la CFR Marfă, de când a venit, a reuşit să aducă contracte de 90 milioane de lei, în trei luni. Pentru un astfel de om, comparându-l cu cel de dinainte, care în decurs de patru ani nu a reuşit să aducă măcar un contract pentru CFR, eu consider că salariul de 9.000 de euro este corect", a afirmat Relu Fenechiu.

"Suntem obligaţi să dăm salarii bune, altfel niciodată nu vom avea performanţă", a spus Fenechiu, explicând faptul că "E nevoie de salarii mari pentru a aduce oameni competenţi. Chiar cred că la unităţile din autoritatea Ministerului Transporturilor, la ora actuală, cea mai mare parte sunt oameni competenţi. Important este să nu vină pe salarii de 8-9.000 de euro pe lună nişte politruci. Când mă refer la politruci, nu mă refer neapărat la oameni angajaţi politic, ci la oameni care vin din politică şi care nu au nici o legătură cu managementul", a mai afirmat Relu Fenechiu.

Ce spune Dan Nica despre salariu directorului Smeeianu

Și ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, a vorbit în emisiunea "După 20 de ani", de la Pro TV, difuzată duminică, în legătură cu salariul direcorului de la Poșta Română, Ion Smeeianu.

Întrebat dacă i se pare corect salariul lunar de 6.000 de euro pe care îl primeşte preşedintele Poşei, Ion Smeeianu, în condiţiile în care companie este neprofitabilă şi perspectivele nefavorabile, ministrul pentru Societatea Informaţională a afirmat iniţial că nu.

"Răspunsul este nu, dar dacă ne întrebăm care este situaţia Poştei la 12 luni de la preluarea mandatului de către Smeeianu, perioadă în care el a reuşit să reducă pierderile companiei cu 90 milioane de lei, atunci răspunsul este da. El trebuie să atingă o serie de indicatori de performanţă, pe care dacă îi arăt o să cereţi să fie aplicaţi la toate companiile de stat din România. Dacă Smeeianu nu-i atinge, atunci îi vom lua din salariu ", a arătat Nica.

El a adăugat că Smeeianu are ca obiectiv pentru acest an să aducă Poşta pe profit operaţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel