EXCLUSIV  Ce se ştie despre noul coronavirus. Dr. Andrei Tudor Rogoz: S-a confirmat varianta cea mai proastă

Dr. Andrei Tudor Rogoz a explicat tot ce se ştie despre noul coronavirus, după un an de pandemie. Sursa: Pexels
Dr. Andrei Tudor Rogoz a explicat tot ce se ştie despre noul coronavirus, după un an de pandemie. Sursa: Pexels

Dr. Andrei Tudor Rogoz, medic specialist boli infecțioase, coordonatorul secției de Boli Infecțioase și al Centrului de vaccinare anti-COVID-19 de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat ce s-a schimbat de la debutul pandemiei în privinţa abordării luptei cu noul coronavirus. 

„Foarte multe s-au schimbat. Cred că lucrurile care sunt cele mai certe acum sunt cele care au fost excluse, de pe lista de tratament, de exemplu. Cele care au fost infirmate ca și opțiuni terapeutice. De la debut au fost încercate tot felul de tratamente antivirale, care erau din clase complet diferite din ce se utilizase până atunci ca antiviral, de la antibiotice la medicație din sfera reumatologică și așa mai departe. Pe rând, anumite studii mari au început să le excludă ca opțiuni terapeutice.

Sanador

Și asta să zicem că se știe un pic mai bine în momentul acesta, ce nu funcționează ca tratament. Ce funcționează ca tratament, se știe relativ bine că dexametazona sau alți steroizi în anumte faze ale bolii aduc un beneficiu, reduc mortalitatea, și sunt foarte multe alte categorii care au rămas echivoce", a declarat Dr. Andrei Tudor Rogoz pentru DC NEWS şi DC MEDICAL. 

"S-a confirmat varianta cea mai proastă"

"Certitudini? Mai mult de natură epidemiologică, adică au fost multe variante pe care s-a mers inițial, de la ideea că o să fie controlată de la început pandemia și că va avea o evoluție similară primului SARS, și că nu ne va atinge poate decât parțial, cu câteva cazuri, cum am avut cu mulți ani în urmă. (...) Nu se știa la început sau nu eru toate aceste variante puse cu aceeași probabilitate, și oarecum s-a confirmat varianta cea mai proastă, că o să fie într-adevăr o pandemie, pentru că de mai multe ori s-a strigat „Lupul! Lupul!” legat de pandemii, și nu au fost”, a mai spus specialistul. 

De altfel, dr. Rogoz a spus şi care este diferenţa dintre AH1N1 şi SARS-COV2. 

„El este un virus care a devenit pandemic, doar că severitatea nu a fost atât de mare”, a punctat Dr Andrei Tudor Rogoz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel