Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Ce se întâmplă în organism dacă mănânci un castron de cereale zilnic

Georgiana Ioniță / 20 feb 2020 / 21:47


Un castron de cereale, mâncat zilnic, ar putea avea efecte miraculoase asupra memoriei, spune un nou studiu.

Pierderea memoriei este una dintre cele mai frecvente tulburări cognitive cu care se confruntă persoanele de peste 65 de ani. Deși multe dintre corelații nu au fost încă determinate, dieta pare să fie cea mai bună modalitate de a tempera procesele degenerative. Și un nou studiu constată că un bol de cereale ar putea fi medicamentul potrivit pentru memorie, notează Theladders.

Cercetătorii de la Sydney University of Technology au dezvăluit recent utilitatea fructelor, legumelor și cerealelor bogate în cereale în lupta noastră continuă împotriva declinului asociat vârstei.

În analiza lor longitudinală a 139.000 de participanți, publicată în Jurnalul Internațional de Sănătate Publică, a fost stabilită cu succes o asociere între grupurile de alimente, pierderea de memorie, bolile cardiace comorbide și diabetul (ambele tip 1 și 2).

"Intervenția dietetică în prevenirea și gestionarea bolilor cronice, luând în considerare faptul că populațiile mai în vârstă se confruntă adesea cu multiple afecțiuni cronice, este o adevărată provocare", a explicat co-autorul studiului, Dr. Xiaoyue Xu într-un comunicat de presă.

„Pentru a obține cele mai bune rezultate pentru îmbătrânireasănătoasă a populației, sunt esențiale dovezi științifice care susțin o intervenție dietetică eficientă în prevenirea și gestionarea afecțiunilor cronice care apar simultan", a mai spus el.

Cercetătorii au căutat să distingă valoarea alimentare pentru persoanele deja înaintate în vârstă. Printre octogenari, consumul unui bol de cereale a prevenit apariția pierderii de memorie și a bolilor comorbe.

„Consum mare de fructe, legume și alimente bogate în proteine asociate cu șanse mai mici de pierdere a memoriei. Consumul mare de fructe și legume este asociat, de asemenea, cu șanse mai mici de boli cardiace comorbide (p ≤ 0,001). Oamenii cu vârsta ≥ 80 de ani cu un consum redus de cereale au avut cele mai mari șanse de pierdere a memoriei și boli cardiace comorbide decât oamenii din alte grupe de vârstă ", au explicat autorii în noua lucrare.

Chiar și pe termen scurt, studiile efectuate anterior au arătat cum consumul unui bol de cereale pe zi îmbunătățește performanța pe parcursul săptămânii și scade riscul deficitului de concentrare. Autorii noului raport subliniază necesitatea unui echilibru dietetic indiferent de vârstă.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.23
YesMy