Ce se întâmplă în creierul tău când mănânci cartofi prăjiți. ”E ca și cum ți s-ar inflama gâtul”

Fotografie de la Marco Fischer, Pexels
Fotografie de la Marco Fischer, Pexels

Te-ai gândit ce efecte are asupra creierului consumul de cartofi prăjiți?

”Consumul de cartofi prăjiți poate duce la anxietate și depresie; cel puțin așa reiese dintr-un studiu foarte bine realizat pe +140.000 de adulți; expunerea cronică la prăjeală a crescut cu 12% rată de anxietate și 7% rată de depresie; acrilamidă, un compus toxic rezultat din prăjit a scăzut permeabilitatea barierei hematoencefalice (permeabilitatea creierului tău la substanțe benefice din sânge) și a dus la neuroinflamare ( concret - creier inflamat); imaginează-ți că la fiecare masă cu cartofi prăjiți ți s-ar inflama gâtul, ca la o răceală; probabil ai consuma mai rar; însă atunci când se inflamează creierul - nu o simți, pentru că nu ai terminații nervoase senzoriale în creier - dar o poți resimți în anxietate și depresie - simptome clare ale unui creier inflamat; PS: și eu consum cartofi prăjiți; o dată pe lună, când mai fur 1-2 din alte farfurii” a scris medicul Mihail Pautov, citând un studiu

Citește și: De ce să nu mănânci friptură și cartofi prăjiți. Iată ce se întâmplă în corpul tău când faci asta: Efect similar cu al băuturilor alcoolice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel