Ce se întâmplă dacă pui o rolă de hârtie igienică în frigider? Trucul la care apelează gospodinele din întreaga lume

Foto cu rol ilustrativ *mesaj exagerat / Freepik
Foto cu rol ilustrativ *mesaj exagerat / Freepik

O banală rolă de hârtie igienică poate fi ajutor de nădejde, ieftin şi eficient, în multe situaţii. Inclusiv în... frigider.

Deseori, când deschidem frigiderul, ne confruntăm cu situaţii neplăcute. Şi asta pentru că peretele din spate este acoperit, de multe ori, cu un strat gros de gheaţă iar asta duce, fireşte, la îngheţarea rapidă a tuturor produselor. Lesne de înţeles, putem apela cu încredere la serviciile unui profesionist, dar suma pe care o vom plăti pentru aceasta intervenţie este una substanţială. Ei bine, puţini s-ar fi gândit că o banală rolă de hârtie igienică, pe care cu toţii o avem în casă, ne poate scăpa de probleme, fără cheltuieli majore. Iar dacă mai e şi parfumată şi are miros floral sau fructat, poate odoriza la modul plăcut întreg frigiderul. Bineînţeles, gusturile şi preferinţele sunt diferite, aşa că sunt unii oameni care preferă să nu aibă alte mirosuri în preajma mâncării decât cele de... mâncare.

Cum ne poate salva hârtia igienică alimentele din frigider

Aşezaţi un sul de hârtie igienică pe un raft din frigider şi verificați rezultatul după câteva zile. Hârtia va fi, bineînţeles, udă, însă peretele din spatele frigiderului nu va mai fi acoperit cu picături de apă sau cu gheaţă. Veți observa că alimentele nu mai îngheață ușor, iar mirosul neplăcut al produselor mai vechi va lipsi cu desăvârşire. Pe lângă faptul că absoarbe umezeala şi mirosurile neplăcute, hârtia igienică mai poate fi folosită cu succes şi la împachetat brânzeturile şi mezelurile, pentru a le păstra proaspete mai mult timp, notează iNews.

Protejează legumele

Hârtia igienică vă poate ajuta, de asemenea, dacă vreţi să vă menţineţi legumele proaspete. Dacă puneţi o rolă în sertar, legumele vor rămâne gustoase şi proaspete vreme îndelungată. Şi ce este cu adevărat important e că veţi rezolva atâtea probleme cu doar câţiva lei, fără să fiţi nevoiţi să apelaţi la specialişti care vă vor cere, cu siguranţă, câteva sute bune de lei. 

Castraveții nu au nevoie de umezeală

Altele fructe și legume se strică mai repede, chiar și în frigider, din cauza umezelii. Castraveții sunt un exemplu. Pentru a păstra castraveții proaspeți mai mult timp este nevoie ca aceștia să fie înveliți în hârtie de bucătărie sau hârtie igienică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel