Ce se întâmplă dacă nu-ți alegi un furnizor de GAZE până la 1 iulie. Nu rămâi fără gaze, dar FACTURA...

Florin Răvdan / 13 feb 2020 / 17:50 Salveaza PDF Comentarii

O veste bună, dar şi una proastă pentru românii care nu îşi aleg furnizorul de gaze până la 1 iulie. Vezi ce se va întâmpla cu factura. 

Consumatorii casnici care, din lipsă de informare sau din dezinteres, nu-și vor căuta un furnizor concurențial până la finalul lunii iunie, când urmează a fi liberalizată piața, nu vor rămâne fără gaze, ci vor beneficia de o perioadă de tranziție de un an, plătind însă nu un preț reglementat, ca în prezent, ci prețul din oferta concurențială trimisă de actualul furnizor, precizează un proiect de ordin al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), conform profit.ro. 

Ce spune proiectul 

 

Potrivit ANRE, preţul va trebui să fie "rezonabil şi transparent", dar şi afişat în lei/MWh. "În cazul în care furnizorul de gaze naturale și-a rezervat dreptul de a ajusta, în perioada 1 iulie 2020 – 30 iunie 2021, prețul de furnizare aferent ofertei comunicate clientului casnic, trebuie să se indice în mod transparent motivele care pot conduce la variația prețului și trebuie descrisă în mod explicit metoda prin care prețul respectiv variază", susține ANRE.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28