Ce se întâmplă dacă îți bei cafeaua de dimineață pe stomacul gol, înainte de micul dejun

Ce se întâmplă dacă îți bei cafeaua de dimineață pe stomacul gol, înainte de micul dejun / Foto: Pixabay, de Craig Melville
Ce se întâmplă dacă îți bei cafeaua de dimineață pe stomacul gol, înainte de micul dejun / Foto: Pixabay, de Craig Melville

Află în articol ce se întâmplă dacă îți bei cafeaua de dimineață înainte de micul dejun.

Ești un iubitor de cafea? Atunci s-ar putea să fii și tu unul dintre cei care își încep ziua cu o ceașcă fierbinte. Dar dacă bei cafea pe stomacul gol înainte de micul dejun, atunci sănătatea ta ar putea fi în pericol, scrie The Economic Times.

Potrivit unui studiu recent, consumul de cafea după ce te trezești dimineața ar putea fi foarte dăunător pentru sănătatea ta. Cercetătorii au avertizat că o cafea neagră înainte de micul dejun, după ce nu ați dormit o noapte întreagă, ar putea afecta controlul nivelului de zahăr din sânge.

Un studiu publicat în British Journal of Nutrition a explicat că faptul că dacă nu dormi corect noaptea va exista efect limitat asupra metabolismului, totuși, consumul unei căni de cafea neagră pe stomacul gol va avea un impact sever asupra controlului glicemiei.

Cercetarea vine ca un rezultat destul de șocant, deoarece dependența de cafea în rândul oamenilor din întreaga lume este un fenomen grav. Mulți apelează la cafea la prima oră a dimineții pentru a-și începe ziua, iar cei mai mulți dintre ei sunt lipsiți de somn, dormind prea puțin noaptea.

Alte consecințe ale consumului de cafea pe stomacul gol

Deși să vă turnați o ceașcă de cafea este unul dintre cele mai comune remedii pentru a te trezi, îți poate afecta grav echilibrul hormonal, arată studiul, potrivit unui raport din Daily Express.

Glicemia acționează ca prevenire a problemelor medicale, cum ar fi bolile de inimă și diabetul. Cercetătorii de la Universitatea din Bath au efectuat studiul pe 29 de femei și bărbați sănătoși, care au fost supuși trei experimente diferite peste noapte.

Studiul a fost realizat în trei scenarii. Într-un scenariu, participanților li s-a dat o băutură cu zahăr la trezirea dintr-o noapte normală de somn neîntrerupt, în timp ce în al doilea scenariu li s-a dat aceeași băutură după o noapte în care au dormit mai puțin.

Pentru al treilea scenariu, participanților li s-a dat o cafea neagră tare imediat după ce s-au trezit după noapte de somn întrerupt. Li s-a dat și o băutură cu zahăr 30 de minute mai târziu.

Când ar fi cel mai bine să îți bei cafeaua de dimineață



La sfârșitul fiecărui test, cercetătorii au colectat mostre de sânge de la participanți pentru a verifica răspunsul glicemiei. Studiul a arătat că somnul perturbat nu a avut un efect semnificativ asupra nivelurilor de glucoză ale participanților cărora li s-au administrat băuturi cu zahăr după o noapte de somn prost. Cu toate acestea, în cazul celor care au băut o ceașcă de cafea neagră tare imediat după trezire, răspunsul glucozei din sânge a crescut semnificativ, cu aproximativ 50%. Conform studiului, cauza din spatele acestui lucru este cortizolul, care crește glicemia prin eliberarea glucozei stocate.

"Oamenii ar trebui să încerce să echilibreze potențialele beneficii stimulatoare ale cafelei cu cofeină dimineața cu potențialul de a crește nivelul de glucoză din sânge și ar putea fi mai bine să consume cafea după micul dejun decât înainte", a avertizat Harry Smith, cel care a condus studiul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel