Urmărește emisiunea live


Ce se întâmplă dacă Băsescu îl respinge pe Silaghi

ovidiu_silaghi_27931600
ovidiu_silaghi_27931600

Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, a comentat cererea președintelui Traian Băsescu ca premierul Victor Ponta să rămână la interimatul Ministerului Transporturilor timp de 45 de zile. El a subliniat necesitatea ca Ovidiu Silaghi să fie numit cât mai repede, dar și faptul că Traian Băsescu "nu are încotro" cu privire la numirea lui Silaghi. Frunda crede că președintele vrea ca premierul Victor Ponta să încheie privatizarea CFR Marfă, pentru a discuta și a ajunge la un compromis cu el. 

Gyorgy Frunda a afirmat, la RFI, că "politic şi juridic, ca finalitate, decizia Guvernului, până la urmă, trebuie să fie acceptată de către preşedinte, chiar dacă el nu este de acord cu numirea unui ministru, în speţă a domnului Silaghi şi respinge numirea acestuia, Guvernul poate face a doua oară aceeaşi numire şi atunci preşedintele nu are încotro".

Respingerea cererii lui Băsescu "nu ar face bine stabilității economice"

"Cred că preşedintele Băsescu, aşa cum s-a aflat, vrea ca domnul Silaghi să ajungă ministru cât mai târziu şi vrea, aşa cum a şi declarat-o, ca privatizarea CFR-ului să fie făcută de către ministrul interimar", a subliniat Frunda.

El a adăugat: "Cred, cunoscându-i personalitatea preşedintelui republicii, că vrea să se implice în privatizarea CFR Marfă şi vrea ca voinţa lui să fie discutată, negociată, cu Guvernul, bineînţeles, prin premier, care are dubla calitate şi cea de ministru al Transporturilor, chiar dacă este doar ministru interimar". Frunda atrage atenția că premierul poate numi un alt ministru la interimatul de la Ministerul Transporturilor, însă nu ar face bine stabilității politice.

"Cred că ar fi mai înţelept să se numească ministrul definitiv la Transporturi, care să-şi asume răspunderea politică şi juridică pentru deciziile pe care le va lua", a conchis Frunda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel