EXCLUSIV  Ce se întâmplă cu românii care n-au încheiat contracte noi la gaze. ”Sunt OBLIGAȚI”

Claudiu Dumbrăveanu, Director General Direcția Generală Piață Energie și Prețuri ANRE, a luat parte la dezbaterea online “ENERGY FORUM - LIBERALIZAREA PIEȚEI DE GAZE ȘI ENERGIE ELECTRICĂ: COSTURI VS BENEFICII. Necesitatea protejării consumatorului vulnerabil“, organizată de DC MEDIA GROUP. 

Claudiu Dumbrăveanu, Director General Direcția Generală Piață Energie și Prețuri ANRE, a explicat în exclusivitate la DC NEWS TV ce se întâmplă cu românii care nu au încheiat contracte noi la gaze și ce se va întâmpla dacă nu o vor face în următorul an. 

”Noi am emis un ordin privind obligația furnizorilor de a informa clienții și am impus în sarcina furnizorilor unele măsuri speciale pentru un an de zile, an pe care noi l-am considerat de tranziție, perioadă în care furnizorii care au avut clienți în regim reglementat au niște obligații față de aceștia. Încă din mai au trebuit să le trimită clienților oferte de preț și informări împreună cu facturile. Față de cei care nu au întreprins nicio măsură față de furnizorii care nici nu au acceptat o ofertă în concurențial cu același furnizor, nici nu și-au ales același furnizor, au obligația să mențină aceleași contracte pe care le au și acum, evident cu oferta de preț pe care au fost obligați să o trimită de două ori. De anul următor, nici măcar de la 1 iulie 2021, orice inacțiune a unui client nu se va solda cu întreruperea furnizării gazelor. Dacă un client nu alege un alt furnizor, cel actual trebuie să asigure furnizarea cu gaze naturale. Am încercat să evităm orice fel de abuz. Clientul casnic nu va rămâne fără gaze naturale, în orice situație”, a declarat Claudiu Dumbrăveanu, Director General Direcția Generală Piață Energie și Prețuri ANRE.

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel