EXCLUSIV  Ce se întâmplă cu ratele românilor. Mircea Coșea: Am avut o dezamăgire

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Mircea Coşea a revenit la DC News TV pentru o nouă analiză economică, în cadrul emisiunii „Totul despre bani”.

Întrebat dacă e momentul ca Banca Națională să înceapă o reducere treptată a dobânzii cheie, Mircea Coșea a răspuns:

„Banca Națională trebuie să înțeleagă că este o parte importantă a conducerii acestei țări. O țară se conduce prin coordonarea a două politici - monetară și fiscal-bugetară. România are această șansă, de a avea Bancă Națională. Alții nu mai au. Ea trebuie să intervină acum. A încercat, prin politica monetară. N-a reușit, dar acum lucrurile se complică. Un element important în scăderea calității vieții în România este rata. Este un atac la clasa mijlocie din România, care înțelegând că trăiește ca în Europa, a încercat să-și schimbe viața în bine, ieșind din garsoniera ceaușistă, cumpărând un apartament, o mașină, ieșind în excursii. Asta merită până la urmă.

Dar aceste rate sunt prea împovărătoare. Nu mai vorbesc despre creditele pentru micile afaceri. Deci trebuie să se gândească la asta. Acum, sigur că am avut o dezamăgire, pentru că, în momentul în care l-am ascultat pe guvernator am înțeles că există tendința de a merge în această direcție. Și purtătorul de cuvânt spunea că există o tendință a scăderii inflației. Vine apoi economistul șef al băncii și ne spune - știți ceva, ia mai terminați cu lucrurile astea, pentru că nu aveți dreptul, nu munciți cât trebuie, nu vă implicați cât trebuie, mai terminați cu avioanele, mai terminați cu pantofii noi, îngrijiți-vă pantofii și reciclați plasticul.

Deci a făcut imbold unei austerități de tip primitiv. Asta a vrut să spună BNR sau este expresia unei persoane? Pentru că a părut ca fiind o contradicție. Si la dumneavoastră pe site au apărut multe păreri în legătură cu asta. Deci da, eu cred că Banca ar trebui să se gândească foarte serios, să aibă o legătură foarte bună cu guvernarea”, a zis Mircea Coșea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel