EXCLUSIV  Ce se întâmplă cu Programul Apă - Canal în 2024. Veștile pe care primarii le așteaptă de 10 ani. Buget de 1,5 mld. de lei!

Se dau bani pentru rețelele de apă-canal! Iată anunțurile AFM. 

”Așteptăm să fie publicat, prin ordin de ministru, în Monitorul Oficial” a spus Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, despre programul Apă-Canal din 2024. ”Din momentul în care se va publica, va fi o perioadă de 30 de zile pentru beneficiari ca să-și pregătească aplicația, după 30 de zile, vor depune aplicațiile în cadrul sistemului informatic. După ce depun aplicațiile trecem la evaluare și va dura câteva luni și-n funcție de numărul de cereri, bugetul fiind destul de generos - 1,5 mld. de lei” a adăugat președintele AFM. 

Banii se dau și pentru extinderi de rețele, și pentru reabilitare de rețele, precum și pentru stații de epurare/tratare sau înființare de rețea nouă. Deci posibilitățile pentru UAT-urile sunt nelimitate. Banii se acordă în funcție de numărul de locuitori, fiind trei praguri, după cum a spus Laurențiu Neculaescu: ”Avem trei praguri în funcție de populație: până-n 5000 de locuitori, acordăm 12 mil. de lei, până-n 10.000 de locuitori, 20 de mil., iar ce trece de 10.000 - 30 de mil. de lei”. 

Programul a mai fost aplicat în urmă cu 10 ani. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel