Ce se întâmplă cu cei care vin în România și nu respectă CARANTINA. Raed Arafat: Infracțiune!

Ce se întâmplă cu cei care vin în România și nu respectă CARANTINA. Raed Atafat: Infracțiune! / Foto: Pixabay
Ce se întâmplă cu cei care vin în România și nu respectă CARANTINA. Raed Atafat: Infracțiune! / Foto: Pixabay

Raed Arafat a vorbit despre carantinarea nevaccinaților care vin în țară.

Raed Arafat a vorbit despre carantinarea nevaccinaților care vin în țară înainte de sărbători. Șeful DSU a fost întrebat la Realitatea Plus dacă oamenii chiar vor sta în carantină și nu se vor întâlni cu cei dragi de Crăciun.

"Eu sper că faptul că ești carantinat, că ești ieșit din carantină înaintea timpului stabilit de decizia DSP-ului este o infracțiune, este o problemă serioasă. Haideți să vedem ce s-a întâmplat când au venit jucătorii din Africa de Sud. Toți erau testați, am avut doar la început un caz pozitiv, după asta au început să apară printre ei, care inițial erau testați negativ. Deci din acest punct de vedere trebuie să se înțeleagă că este necesară carantina, mai ales acum când avem această variantă care are rata de răspândire mult mai mare decât varianta pe care am avut-o până acum. Încă în România nu putem spune că varianta Omicron este predominantă, dar ea va ajunge să fie predominantă într-un anumit timp. Cu cât întârziem acest lucru și îl facem să fie mai lin, să zicem, cu atât este mai mic impactul pe sistemul sanitar și pe toate aspectele, inclusiv cele economice.", a declarat Raed Arafat la Realitatea Plus.

Arafat, despre aglomerația din vămi

Raed Arafat a vorbit și despre cozile de la punctele de trecere ale frontierei.

"Astăzi dimineață la ședința cu domnul ministru, la prezentarea situației, situația era sub control. A trecut valul de care vorbiți dvs, mai ales că a intrat și PLF-ul acum, formularul de localizare care va simplifica lucrurile, dar clar  este că oamenii trebuie să înțeleagă că dacă nu e vaccinat sau chiar dacă e vaccinat, acest PLF va trebuie să fie completat înainte să ajungă la graniță, exact cum se întâmplă și în alte țări. Sunt țări care cer cu 24 de ore înainte să fie completat. Oamenii îl completează când merg în orice țară și România acum fix aceeași regulă, ceea ce înseamnă că aceste formulare vor trebui completate înainte și doar prezentate la sosirea la graniță. Nu se va mai cere declarația care s-a cerut până acum de DSP. Într-adevăr, persoanele vaccinate care vin din UE, plus persoanele trecute prin boală, este mult mai ușor să treacă decât persoanele care vin nevaccinate, chiar dacă sunt testele pentru că există niște reguli pentru zonele sub incidență roșie. Astfel de măsuri le veți vedea aplicate și de alte țări europene.", a mai spus Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel