Ce se întâmplă cu alocaţiile. Orban: Pregătim argumentele

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, referindu-se la subiectul privind dublarea alocaţiilor, că Guvernul îşi pregăteşte argumentele, urmând să sesizeze Curtea Constituţională.

"Am luat decizia de a creşte etapizat, de a menţine sensul legii, de a dubla alocaţiile, dar să o facem etapizat, în funcţie de revenirea economică şi de capacitatea efectivă a bugetului de a face faţă acestei noi cheltuieli. În populismul caracteristic, PSD a continuat să respingă această soluţie raţională, fundamentată economic şi singura care poate să stea în picioare. Ne vom apăra punctul de vedere. (...) Pregătim argumentele pentru a putea sesiza la CCR", a spus Orban.

În context, şeful Executivului a arătat că PNL a crescut alocaţiile copiilor în 2008, 2015 şi 2019, fiind singurul partid "sensibil" la acest subiect.

"Noi am crescut alocaţiile. PNL a fost singurul partid sensibil la subiectul alocaţiilor pentru copii. Din 2008 până astăzi, PNL a crescut alocaţiile şi în 2008, şi în 2015, şi în 2019. În 2019, PSD, după ce a pierdut puterea, a prins un moment şi a mai dublat o dată alocaţiile, fără să se asigure că există resursele financiare pentru a susţine această dublă dublare într-un an, în 2019. Gândiţi-vă că ultima creştere a alocaţiilor a fost făcută printr-un amendament al PNL la Legea bugetului de stat în 2019", a adăugat premierul.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, în calitate de for decizional, Ordonanţa 123/2020, care modifică şi completează art. 3 din Legea 61/1993 în scopul majorării graduale a cuantumului alocaţiei pentru copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel