Ce scrie New York Times despre Simona Halep

AUSTRIA TENNIS WTA
AUSTRIA TENNIS WTA

Cotidianul New York Times a realizat un reportaj despre cea mai bună jucătoare de tenis din România la ora actuală, Simona Halep. ”Femeile determinate din România ating succesul”, titrează prestigiosul ziar în ediția sa online, unde arată că România are 5 nume în topul primelor 75 de jucătoare are lumii, iar Simona Halep este tenismena româncă cu cele mai bune performanțe în 2013.

Americanii o laudă pe Halep pentru că a ajuns să facă parte din elita tenisului mondial, deși Federația de Tenis a României a făcut prea puțin pentru ea. ”Din păcate, aș vrea să acord credit Federației române, dar realitatea este că acolo nu au foarte mulți bani”, spune managerul Simonei Halep, Virginia Ruzici, care își amintește că românca a ajuns în SUA la vârsta de 19 ani, fără bani, dar cu ambiție, ”principala calitate de care ai nevoie când vii dintr-o țară atât de săracă”.

Antrenorul Simonei Halep este Adrian Marcu, vicepreședintele Federației Române de Tenis. El explică faptul că bugetul Federației ajunge undeva la 600.000$, dar cea mai mare parte merge la stagiile de juniori.

Simona Halep spune că jucătoarele care nu provin din țările mai bogate au un stil diferit de joc. Românca precizează că nu se antrenează la comun cu conaționalele sale, cinci dintre ele ajunse în primele 75 ale lumii: Sorana Cîrstea (22), Monica Niculescu (42), Alexandra Cadanțu (73) și Irina-Camelia Begu (74).

Halep, în vârstă de 21 de ani, a intrat în top 20 jucătoare ale lumii după ce a luat trofeul în finala de la New Heaven. Românca a câștigat 31 din ultimele 36 de meciuri disputate. Simona Halep nu îndrăznește să viseze foarte departe, punctează NYT, conștientă că, deocamdată, Serena Williams i-ar putea tăia oricând aripile, după cum s-a întâmplat anul acesta la Cincinnati.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel