CE salută acțiunea rapidă a Guvernului Ponta pentru a răspunde solicitărilor

Comisia Europeană confirmă că a primit scrisoarea trimisă luni seară de premierul Victor Ponta cu răspunsurile la întrebările ridicate de președintele CE, Jose Manuel Barroso, în întâlnirea din 12 iulie, și precizează că angajamentele asumate vor fi reflectate în raportul MCV de miercuri, salutând totodată acțiunea rapidă a Guvernului de la București pentru a răspunde solicitărilor de la Bruxelles.

“Comisia salută acțiunea rapidă a premierului și Guvernului Ponta pentru a răspunde preocupărilor exprimate de Comisie cu privire la statul de drept și independența justiției în România”, se arată într-un răspuns pentru NewsIn.

“Aceste angajamente sunt indispensabile pentru a restabili încrederea. Evoluțiile recente, inclusiv angajamentele luate de premierul Ponta, vor fi reflectate în raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare pe care Comisia Europeană îl va adopta miercuri”, se mai arată în răspuns.

„Azi la ora 17.00 eu am transmis răspunsul la cele 11 puncte. Prima solicitare din partea CE se referea la Legea referendumului. În această seară am vorbit cu preşedintele Barroso la ora 20.00 şi i-am spus că preşedintele Antonescu a promulgat Legea cu 50%”, a declarat luni seară la Realitatea TV, Victor Ponta.

În același context, premierul Ponta a fost întrebat de ce nu le-a explicat oficialilor de la Bruxelles că un prag de prezenţă la referendum este nedrept întrucât nu mai suntem 18 milioane de români în ţară. „Le-am spus, dar degeaba”, a răspuns Ponta, care a explicat că, deși este „o decizie nedreaptă”, ”era necesară pentru noi ca ţară. Nu pentru Antonescu, nu pentru Ponta”.

”Decizia luată cu greu astăzi de Crin Antonescu şi de mine a fost o decizie pe care eu o consider în continuare nedreaptă”, a explicat Victor Ponta, luni seară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel