EXCLUSIV  Ce să faci cu darul de nuntă. Sfatul economistului Adrian Mitroi: E o decizie care va schimba chimia familiei

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Profesorul de finanțe comportamentale Adrian Mitroi a explicat care ar fi cea mai bună investiție pentru un cuplu proaspăt căsătorit.

Întrebat ce ar putea face un cuplu cu darul de nuntă, economistul Adrian Mitroi a răspuns:

„Primul lucru pe care l-aș argumenta, pe care îl văd și din interacțiunea cu ei, pentru că văd cum gândesc studenții, deoarece avem inclusiv un seminar despre riscul matrimonial, e că familia trebuie să nu se arunce în cheltuiala imobiliară, care e substanțială - vorbim despre 90% din activul familiei și 95% din pasivul familiei. E o decizie care va schimba chimia familiei, finanțele familiei, constrângerea de job, de locație.

Prin urmare primul sfat pe care îl am este să te așezi pe cea mai bună și cea mai profitabilă poziție. Deci argumentul meu ar fi să te fundamentezi și să începi să prinzi puțin cheag profesional, să cauți un pic de excelență profesională. Să mergi să faci niște cursuri, să te duci să faci un master important, să mai înveți încă o limbă, ceva de genul ăsta, vreo 2-4 ani.

E ca atunci când pune mașina ABS, așa frânează și economia acum și intrăm în economia inteligenței artificiale, care ne pune pe toți într-o altă postură. Se va pune marea întrebare - mai este nevoie de tine? Valoarea adăugată economică este suficientă? Te pregătești pentru o foarte complicată „uber” competiție profesională”.

VEZI TOATĂ EMISIUNE AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel