Ce răspuns a dat Isărescu păgubiților de bănci

mugur isarescu
mugur isarescu

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, a declarat, joi, în contextul în care tot mai mulți clienț ai băncilor câștigă în instanță procese intentate instituțiilor de credit, că tot ce poate face BNR se limitează la intervenții verbale, urmând a fi organizată o conferință pe această temă în maximum două săptămâni.

"Cred că BNR a făcut destul de multe lucruri din prisma educaţiei financiare. Contractele poartă semnătura nu numai a creditorului, dar şi a debitorului. Faptul că ele sunt modificate în instanţe este o problemă judiciară, o problema a instanţelor, nu a BNR. Intervenţia bancii centrale, cea dincolo de aspectele trecute in legile bancare, problemele prudentiale, alte instrumente pot fi cel mult cele verbale", a răspuns Mugur Isărescu la întrebarea jurnalistului economica.net pe tema proceselor pierdute de bănci.

Deoarece, tot mai mulți clienți păgubiți de contractele abuzive în derulare ale unor instituții de credit, câștigă procesele in instanță, avocatul Gheorghe Pipera a solicitat public ca BNR să intervină și să oblige bâncile să elimine clauzele abuzive din contract ”în aşa fel încât să nu mai fie oamenii nevoiţi să dea în judecată băncile, iar băncile să cheltuiască bani cu PR-ul şi cu avocaţii”, citează România TV.

În legătură cu această situație, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a precizat că în următoarele 10-14 zile Banca Națională va organiza o conferință pe această temă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel