Ce preferă românii, un salariu mai bun sau un program flexibil? Studiu pe piaţa muncii

Florin Răvdan / 08 iul 2019 / 13:18 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

O importantă platformă de locuri de muncă a realizat un studiu pe preferinţele angajaţilor români, din care a reieşit că în 2018 unul din cinci români a renunţat la un job bine plătit pentru a beneficia de un program mai flexibil sau chiar de lucru de acasă. 

"Programul de lucru mai lejer şi flexibil, alături de posibilitatea de a lucra de acasă, reprezintă principalul motiv să dea jobul actual pe unul cu salariu mai mic pentru 22% dintre respondenţii dispuşi să accepte o astfel de schimbare. Aproape tot atâţia (21,7%) ar accepta un job mai prost plătit dacă ar avea perspective mai bune de dezvoltare profesională, iar 15,5%, dacă beneficiile extra salariale ar fi mai consistente", arată studiul publicat luni.

Când cer românii un salariu mai mare 

 

Unul din cinci români cere o mărire de salariu în primul an de la angajare. 

Totuşi, datele sondajului arată că doi din zece angajaţi cer o mărire de salariu în decursul primului an de la angajare şi 4 din 10 cer o majorare în al doilea an de la angajare. Doar 7% spun că aşteaptă să treacă măcar doi ani până să ceară şefilor un salariu mai mare, în timp ce restul de o treime nu solicită niciodată o majorare salarială, aşteptând să li se ofere, spun autorii studiului.

Sondajul a fost efectuat în perioada 3 - 25 iunie 2019, pe un eşantion de 210 companii şi 1.820 de utilizatori de internet.


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24