Ce preferă românii, un salariu mai bun sau un program flexibil? Studiu pe piaţa muncii

O importantă platformă de locuri de muncă a realizat un studiu pe preferinţele angajaţilor români, din care a reieşit că în 2018 unul din cinci români a renunţat la un job bine plătit pentru a beneficia de un program mai flexibil sau chiar de lucru de acasă. 

"Programul de lucru mai lejer şi flexibil, alături de posibilitatea de a lucra de acasă, reprezintă principalul motiv să dea jobul actual pe unul cu salariu mai mic pentru 22% dintre respondenţii dispuşi să accepte o astfel de schimbare. Aproape tot atâţia (21,7%) ar accepta un job mai prost plătit dacă ar avea perspective mai bune de dezvoltare profesională, iar 15,5%, dacă beneficiile extra salariale ar fi mai consistente", arată studiul publicat luni.

Când cer românii un salariu mai mare 

Unul din cinci români cere o mărire de salariu în primul an de la angajare. 

Totuşi, datele sondajului arată că doi din zece angajaţi cer o mărire de salariu în decursul primului an de la angajare şi 4 din 10 cer o majorare în al doilea an de la angajare. Doar 7% spun că aşteaptă să treacă măcar doi ani până să ceară şefilor un salariu mai mare, în timp ce restul de o treime nu solicită niciodată o majorare salarială, aşteptând să li se ofere, spun autorii studiului.

Sondajul a fost efectuat în perioada 3 - 25 iunie 2019, pe un eşantion de 210 companii şi 1.820 de utilizatori de internet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel