Ce pensie are Petre Daea: "Nu pot să fiu ipocrit ca Cioloş, ca Rareş Bogdan"

Sursa foto: Facebook Petre Daea
Sursa foto: Facebook Petre Daea

Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii, a spus ce pensie primește de la stat.

Petre Daea a spus, într-o conferinţă de presă, că are o pensie de 2.300 de lei, după 52 de ani de activitate, şi că va apela la justiţie pentru a i se reîntregi venitul, care a fost redus semnificativ după eliminarea pensiei de serviciu, scrie adevarul.ro.

"Perioada din Parlamentul României nu este echivalentă cu salariul. Conform articolului 10 din Codul Muncii, la salariu pot fi aduse în calcul pensiei şi celelalte venituri care înseamnă vechimea în muncă, indemnizaţie de conducere, astfel încât să intri în altă logică în formula de calcul. Voi căuta răspuns în instanţa de judecată pentru a înţelege pentru toţi şi fiecare în parte că legea trebuie respectată şi nu poate fi pusă sub semnul întrebării decât verificată de instituţiile abilitate. Nu este vorba de oportunism , ci de respect faţă de lege şi importanţa rostul pe care îl are parlamentarul“, a spus fostul ministru.

"Nu pot să fiu un ipocrit ca Dacian Cioloş, nu sunt ipocrit ca Rareş Bogdan"

"Eu nu pot să fiu un ipocrit ca Dacian Cioloş, nu sunt ipocrit ca Rareş Bogdan, nu sunt ipocrit ca Renate Weber, nu sunt ipocrit ca Stolojan, iar de aici încolo aş putea să completez lista. Ei au fost oamenii cei mai vocali, care au considerat că în România nu trebuie să fie un tratament aproximativ egal, dat fiind faptul că au acelaşi tratament, şi anume o indemnizaţie pentru activitate şi o indemnizaţie pentru limita de vârstă cunoscută. De altminteri, aşa este în ţările europene“ a spus Petre Daea. 

Petre Daea a fost unul dintre cei care au iniţiat legea prin care parlamentarii beneficiau de o pensie specială: "La actul normativ care a fost creat de parlamentarii de atunci eu am fost unul dintre iniţiatori. De aceea eu nu pot să mă ascund“.

Vezi și: Scandal pe eliminarea pensiilor speciale. Vîlcu, îndemn pentru PNL. "Dacă îi opreşte CCR, să facă referendum"

Câteva sute de foști parlamentari vor să își recupereze în instanță pensiile speciale. Printre aceștia se numără Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Petre Daea, Teodor Meleșcanu sau Vasile Blaga.

Aceștia au dat în judecată secretariatele generale ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a-și recupera pensiile. Înainte de eliminarea pensiilor speciale, din luna februarie, peste 800 de foști senatori și deputați beneficiau de indemnizație. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel