Ce nu trebuie să lipsească de la nunta ta?

Nunta este un moment minunat, în care destinele a doi oameni se contopesc. Ai spune că, după cele spuse mai devreme, ar trebui să fie totodată și un moment lipsit de stres. Nu e întotdeauna adevărat, mai ales dacă mirii aleg să planifice ei nunta.

Toată experiența de planificare poate fi comparată cu un curs de management al proiectelor. Sunt de gestionat multe resurse și multe situații, astfel că, în cazul în ai reușit să planifici nunta și aceasta a ieșit bine, ai senzația că poți planifica orice eveniment de-acum înainte.

Trecem peste gluma cu : “primul pas ar trebui să fie găsirea unei persoane care să te suporte, haha!” și mergem la găsirea unei locații. Pentru a face acest lucru trebuie să iei în calcul anumite aspecte.

Cum alegi locația?

În primul rând va trebui să te gândești la un număr estimativ de participanți. E important pentru că în funcție de numărul estimativ, tu vei căuta o locație potrivită. Nu ai vrea să închiriezi o locație cu o capacitate de 1000 de persoane și tu să ai 200 de invitați, sau, mai rău, să ai 300 de invitați și locația să aibă capacitate de 200. Așa că indicat ar fi să faci o listă cu persoanele pe care ai de gând să le inviți. Sfătuiți-vă și cu părinții, pentru că există posibilitatea ca și aceștia să invite pe cineva. 

În al doilea rând interesează-te dacă în locația respectivă prețul meniului acoperă personalul sau acesta va trebui plătit separat. E un lucru important, pentru că dacă meniul nu acoperă plata personalului înseamnă costuri în plus pentru tine și ai vrea să știi dinainte ce bani ai de dat și unde.

Cum alegi meniul?

Treceți prin toate variantele de meniu și alegeți unul care să se plieze pe specificul și preferințele oaspeților. Un tip de meniu se potrivește mai bine cu cerințele tinerilor, iar un anumit tip de meniu se potrivește mai bine cu cerințele persoanelor mai în vârstă. De asemenea, discută posibilitatea creării unor variante de meniu vegetarian sau vegan pentru persoanele care au aceste preferințe. Nu uita de copii și de meniurile pentru ei!

Nu în ultimul rând, întreabă dacă locația respectivă îți permite să aduci ceva din afară, și dacă da, ce anume? Poate fi vorba de băuturi de orice fel, prăjituri sau chiar și decorațiuni, aranjamente pentru poze.

Cum alegi muzica?

Încă un aspect important pe lângă locație este muzica pe care o vei avea la nuntă. Aici va trebui să decideți dacă veți avea muzică live sau un DJ care va pune muzică. În orice caz, interesează-te de la alte cunoștințe care au avut evenimente ca nunți, botezuri sau alte petreceri despre ce muzică au avut ei și dacă ar recomanda și pentru tine. Poți căuta pe internet informații suplimentare și poți găsi videoclipuri în care să vezi și să auzi exact cum sună persoanele, formațiile sau DJ-ul, astfel că poți să îți faci o părere obiectivă. 

Cum îți aduci aminte de ziua nunții?

Cu siguranță veți vrea să vă aduceți aminte de clipele din ziua nunții, mai ales pentru că, fiind în mijlocul acțiunii, nu veți putea vedea tot ce se întâmplă în jurul vostru. Pentru asta veți apela la serviciile unui fotograf nunta. În locația unde se va ține evenimentul ai posibilitatea să aduci o cabina foto. Cabina foto este locul de adunare al invitaților de la nuntă și e modul perfect de a crea colecții de amintiri minunate de la nunta voastră. De luat în calcul este faptul că fotografiile de la cabina foto sunt imprimate pe loc și pot reprezenta cu siguranță o mărturie pentru invitați.

Ia în calcul personalizarea obiectelor de la nunta voastră. Până la urmă vrei ca oaspeții să își aducă aminte de evenimentul vostru, nu? Poți personaliza multe obiecte, printre care topperul pentru tort, cutia pentru verighete, cutia pentru dar, dar și umerașele.

Dacă ați decis să vă organizați nunta singuri, trebuie să știți că nu va fi ușor, dar nici imposibil. La final veți avea o satisfacție mult mai mare și vă veți aduce aminte de momentele de răscruce pe care le-ați gestionat împreună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel