Ce nu ştiai despre amnistia fiscală. Şi cei fără datorii au de câştigat

carduri
carduri

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că, până pe 15 noiembrie fiecare român va şti exact cât datorează statului, dar şi bonificaţiile pe care le va primi în cazul în care îşi plăteşte datoriile până la sfârşitul a anului. Miza: cel puţin 30 de miliarde de lei. Atenţie, nu doar cei înscrişi pe lista ruşinii vor beneficia de efectele aşa zisei restructurări fiscale.

La ultima publicare a "listei ruşinii", 11.131 persoane fizice datorau statului român circa 14 miliarde de lei. În general, datoriile înregistrate provin din obligaţii restante la bugetul de stat, la bugetul asigurărilor sociale de stat, la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi la cel al asigurărilor de sănătate. Cu alte cuvinte, persoane care au cumulate datorii din impozitul pe venit, pensii, şomaj şi sănătate. De precizat că, lista publicată de ANAF priveşte doar datoriile persoanelor fizice care sunt mai mari de 15.000 de lei, cumulate în ultimii cinci ani. Datele ANAF arată încă că, există alte căteva zeci de mii de români care au datorii sub acest plafon şi care sunt vizaţi de noua legislaţie privind amnistia fiscală.

În ceea ce priveşte companiile, în lista neagră figurează doar primele 500 de societăţi, ale căror datorii cumulate sunt de 13,3 miliarde de lei. Pentru cele mai multe dintre acestea, ANAF nu poate iniţia sau continua măsurile de executare silită, folosite în astfel de cazuri, deoarece se află sub incidenţa unor legi speciale, se arată într-un document al Ministerului Finanţelor. Şi în acest caz, există alte câteva zeci de mii de companii mai mici cu datorii de la care statul speră să recupereze sume importante, notează DCBusiness.

CITIȚI MAI MULT PE DCBUSINESS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel