EXCLUSIV  Ce nu a văzut nimeni la întâlnirea Dăncilă - Dide. Miza mișcării premierului

Dide, la Jandarmerie
Dide, la Jandarmerie

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat decizia Vioricăi Dăncilă de a-l invita pe Cristian Mihai Dide la discuții la Guvern.

Cea mai mare greșeală care a omorât la vot PSD-ALDE a fost momentul 10 august 2018. În acest context, Viorica Dăncilă trebuie să gestioneze o serie de situații, printre care moțiunea de cenzură, congresul PSD, alegerile interne și momentul 10 august 2019, când se anunță un nou protest al Diasporei.

Ce a făcut președintele Franței pe un fond de proteste

Emmanuel Macron, care se afla imediat după câștigarea alegerilor, a inițiat dialog cu protestatarii, a mers în țară și a vorbit cu ei. A făcut astfel încât să detensioneze situația din stradă.

Tema de atac: justiția

Până acum, temele de atac ale protestatarilor din Piața Victoriei erau justiția și închiderea lui Dragnea. Acum, tema fiind depășită, are sens dialogul. Ce să conteste Dide alte teme decât justiția? Să conteste că IT-iștii sunt scutiți de impozite? Să conteste programul de irigații? Ca urmare, în măsura în care Dide rămâne fără temă de atac odată cu condamnarea lui Liviu Dragnea, este foarte bine că Viorica Dăncilă l-a chemat la discuții. Să vină și să spună care este problema, ce revendicări are pentru că, într-un fel  sau altul, trebuie detensionată situația. Nimeni nu câștigă dacă oamenii sunt mereu în stradă, motiv pentru care dialogul este cea mai bună metodă pentru a închide războiul Guvern PSD - Dide (unul dintre reprezentanții protestatarilor), a spus Val Vâlcu.

Într-un interviu pentru DC News, Cristian Mihai Dide a zis că nu a mers cu cerințe la Guvern în dialogul cu premierul României. Amintim că până acum, protestatarii aveau un singur vis - Dragnea la pușcărie. Odată bifată cerința, nu s-a găsit alt obiect luat la țintă.

Cristian Dide ne-a explicat că lipsa concluziilor este cumva normală, dat fiind că nu a avut nicio cerere către prim-ministrul Dăncilă.

"Concluzia discuţiei a fost că, dacă avem solicitări concrete, să i le adresăm. Nu avem aşa ceva, pentru că oricum nu le rezolvă. I-am explicat că şoferii dânsei încalcă regulile de circulaţie când ies din Guvern şi mi-a zis că nu e o problemă asta. Zic bine, secţia specială nu este o problemă, desecretizarea documentelor nu ţine de dânsa, dar se pare că nici lucrurile minore nu pot fi rezolvate. Ce să îi cer concret? Am dat subiecte pe un palier destul de mare, iar dânsa îmi spune că nu poate face nimic. Aşa s-a încheiat discuţia, mi-a atras atenţia că sunt înverşunat, dar mi se pare ceva normal, cât timp ţara e în situaţie de criză. Nu ştiu dacă ne vom întâlni, momentan am vrut doar să îi arăt că se poate discuta civilizat cu noi, însă că nu avem subiecte comune. Urarea cu plăcuţa suedeză trebuie înţeleasă ca un îndemn la demisie, dar şi un îndemn către oamenii care se mobilizează în stradă. PSD să aducă oameni competenţi, ca să nu mai avem astfel de urări", a spus Dide. Interviul integral aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel