Ce notă dă Năstase Guvernului Grindeanu

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a notat cu 8 activitatea Guvernului Grindeanu, pe motiv că ministerele funcţionează "inegal", iar premierul nu are autoritate deplină.

"Cred că Sorin Grindeanu are o problemă legată de faptul că funcţionează într-un sistem cu mai multe puncte de putere şi de aici unele chestiuni care duc la anumite tensiuni. Este evident că un centru de putere se află la Cotroceni (...), apoi două centre de putere sunt la PSD, unul la partid şi unul la Guvern", a declarat Adrian Năstase la Antena 3.

El a mai adăugat că, pe lângă acestea, mai există şi alte "subcentre" de putere la anumite ministere şi servicii de informaţii, cum ar fi ale SRI, SIE, Armată, Justiţie, SPP şi chiar STS, iar, în opinia sa, premierul Grindeanu nu are, la ora actuală, "niciun fel de buton de apăsat pe serviciile de informaţii". 

"Eu aş da nota 8 Guvernului Grindeanu pentru că ministerele funcţionează inegal şi nu există o autoritate suficient de clară şi se vede acest lucru. Separarea între preşedintele de partid şi primul ministru duce la faptul că cei care trebuie să execute anumite decizii se uită în două direcţii", a mai spus acesta. 

Adrian Năstase a remarcat, printre altele, că lucrurile "se mişcă foarte slab" în domeniul Justiţiei, deşi ministrul Tudorel Toader este un jurist foarte bun, şi crede că Guvernul ar trebui să aibă curajul să îşi asume în Parlament anumite legi importante, cum ar fi, spre exemplu, Legea salarizării unitare. 

Referindu-se la preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Adrian Năstase a declarat că acesta "a crescut foarte mult în ultima vreme", deşi a avut anumite probleme legate de imagine, şi că beneficiază de o susţinere puternică în teritoriu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel