EXCLUSIV  CE ne avertizează cu MCV. Mircea Diaconu: Este enorma noastră prostie. Mă jignește

Mircea Diaconu a declarat, pentru DCNews, că ultimul avertisment venit din partea Comisiei Europene îl "jignește profund".

Mircea Diaconu a criticat dur ultimul avertisment venit de la Comisia Europeană potrivit căruia cere Guvernului României să respecte prevederile Comisiei de la Veneția. Mai mult, în același mesaj, Comisia Europeană susține că va prezenta o analiză proprie în următorul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), pe 13 noiembrie.

"E o aiureală"

Mircea Diaconu susține că acest MCV, pe care România l-a acceptat, nu prevede și o procedură de ridicare. "Este enorma noastră prostie că am acceptat și acceptăm chestia asta cu MCV-ul. În documentele inițiale, în crearea acestei chestii nu există sistem de ridicare, nu există procedură de ridicare (n.r a MCV-ului), în primul rând. Deci, când vrea mușchiul cuiva din Europa, ceva de genul ăsta, când se plictisesc (n.r. îl pot ridica). E o aiureală. A fost folosit mereu instrumentul ăsta (n.r. MCV-ul) invers. Adică în primul rând sursele pe care s-a construit MCV-ul au fost mereu greșite, informațiile au fost greșite, drept pentru care nu au sesizat monstruozitatea asta a combinației dintre servicii secrete și anchete penale. Dacă n-a sesizat-o acest mecanism însuși, e discreditat, după părerea mea", a declarat europarlamentarul.

"Avem Curte Constituțională perfect funcțională"

"Trecând la realitatea imediată, pe justiție nu cred că are a se băga Parlamentul European, Comisia Europeană, sigur, trebuie respectate principiile pentru care ne-am angajat, fără discuție asta. Pe de altă parte, avem Curte Constituțională perfect funcțională, care în raport de Constituția noastră stabilește ce e bine și ce e rău, pentru că dacă Comisia de la Veneția ar stabili sau numai Comisia, atunci trebuie să ne anulăm Constituția. Despre asta este vorba. Nu sunt decât diferențe foarte mici între părerea Comsiei de la Veneția finalmente și cea a Curții Constituționale finalmente, deci după ce se termină procedurile, vor fi diferențe foarte mici, după părerea mea, dacă sunt sau dacă vor fi. Dar de aceste mici diferențe vor trage toți ca de firul din poveste care nu se mai termină", susține europarlamentarul.

"Aceste lucruri mă deranjează profund"

Referitor la acest ultim avertisment venit de la Comisia Europeană, Mircea Diaconu susține că România trebuie să fie lăsată în pace.

"Nu îmi place deloc chestia asta, mă jignește! Am cerut asta și o să cer de câte ori o să pot, ca România să fie lăsată în pace, să își facă singură ordinea sa. Câtă vreme cineva din afară impune României, greșește profund. Pentru că România este una dintre ultimele țări din Europa pro-europeană. Parcă vor și ei cu tot dinadinsul să cultivăm și noi euroscepticismul, naționalismele excesive și extreme. Și ca să fiu mai clar, în aceste instituții, precum Comisia, Comisia în întregul său, sunt niște oameni numiți și au un fel de orgoliu suprem asupra celor care sunt aleși în țara noastră sau chiar aici în Parlamentul European. Aceste lucruri mă deranjează profund", a mai spus Diaconu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel