Ce mesaje are premierul pentru CSM

victor_ponta
victor_ponta

Premierul Victor Ponta a declarat că va transmite, marţi, membrilor CSM să nu politizeze actuala dispută dintre membrii Consiliului. El a adăugat că ministrul Justiţiei şi USL nu se implică în revocarea unor membri şi că statutul procurorului trebuie clarificat în Constituţie prin prisma subordonării ierarhice.

Premierul Victor Ponta va participa, marţi, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii. El a fost invitat la reuniune de către Secţia de procurori a CSM în contextul discuţiilor privind reglementarea statutului procurorilor.

"În primul rând, o să spun încă o dată "Nu lăsaţi pe nimeni, presă, partide de opoziţie, comentatori, să politizeze ceea ce acum este o dispută între membrii CSM". În al doilea rând, să spun încă o dată, să se audă până la Bruxelles, că ideea cum că Pivniceru şi USL pot strânge judecătorii de la toate curţile de apel care votează revocarea unor membri este o prostie. Şi în al treilea rând, să spun "Stimaţi magistraţi, dacă apar probleme privind statutul, haideţi să le lămurim în Constituţie", a spus Ponta luni seara, la Antena 3, potrivit gândul.

El a arătat că, din punctul său de vedere, ceea ce ar trebui clarificat la statutul procurorului este ideea de subordonare ierarhică faţă de procurorul general, în condiţiile în care acesta ar trebui să fie independent. Premierul a adăugat că a discutat cu ministrul Justiţiei despre desemnarea procurorului general şi al şefului DNA, propunând reluarea procedurii până la un rezultat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel