Ce mesaj le-a transmis Dacia Cioloș fumătorilor

Dacian Cioloș a precizat că Guvernul va face tot ce este necesar ca legea antifumat să fie aplicată imediat după promulgare.

"Referitor la interzicerea fumatului în spațiile închise și solicitarea publică adresată Guvernului de a interveni în favoarea adoptării acestei legi: susțin pe deplin acest proiect anti-fumat (deși nu am avut ocazia să fiu implicat în calitate de premier, ci doar ca simplu cetățean). Vă asigur că vom face tot ce este necesar ca legea să fie aplicată imediat după promulgare. Consider că această lege este un lucru foarte bun pentru cetățeni. Eram una din ultimele țări din UE care nu aplica această lege. Când vorbim de spații publice trebuie să ne gândim la interesul public. Este un pas spre o gândire sănătoasă, o Românie mai sănătoasă!", a arătat prim-ministrul.

Despre problema oierilor

Dacian Cioloş a declarat că speră ca, până în aprilie, Guvernul și Parlamentul să găsească o soluție pe termen lung în ceea ce priveşte problema oierilor.

"În ceea ce privește încurcătura birocratică legată de problema oierilor (Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic), în ședința de Guvern din această dimineață am decis suspendarea efectelor acestei legi, rezolvând astfel parțial această problemă, urmând ca până în aprilie Guvernul și Parlamentul să găsească o soluție pe termen lung", a scris premierul.

Bugetul de stat

Parlamentul României a adoptat astăzi bugetul de stat pentru anul viitor. Dacă nu ar fi fost adoptat bugetul, am fi riscat foarte mult. În ciuda limitărilor existente și a perioadei scurte avute la dispoziție, consider că am reușit să construim un buget echilibrat ce are ca priorități educația, sănătatea, cercetarea și investițiile. Vă pot asigura că vom face toate eforturile pentru a garanta transparența execuției bugetare, în așa fel încât cetăţenii să ştie cum sunt întrebuințate fondurile publice", a scris Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel