Ce mesaj a primit Titus Corlățean de la Londra

titus corlatean
titus corlatean

Ministrul de Externe Titus Corlăţean l-a primit, marţi, în vizită de curtoazie, pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Martin Harris. Cu această ocazie, oficialul britanic i-a înmânat lui Titus Corlățean o scrisoare de felicitare din partea ministrul de Externe al Marii Britanii, William Hague, în care acesta subliniază ”importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă principiului conform căruia toţi actorii politici din România trebuie să respecte litera legii şi independenţa Curţii Constituţionale”.

"Ministrul britanic de Externe, William Hague, i-a trimis domnului Titus Corlăţean o scrisoare de felicitare pentru numirea sa ca ministru de Externe. În acest document, oficialul britanic a reamintit angajamentul Londrei în ceea ce priveşte sprijinul acordat României în eforturile de reformare a sistemului de justiţie şi în lupta împotriva corupţiei, în înteriorul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. William Hague a subliniat importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă principiului conform căruia toţi actorii politici din România trebuie să respecte litera legii şi independenţa Curţii Constituţionale", se arată într-un comunicat al ambasadei Marii Britanii.

Ministerul Afacerilor Externe  informează, în cadrul unui comunicat de presă, că agenda convorbirilor între cei doi oficiali a ”vizat stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale dintre România şi Marea Britanie, precum şi modalităţile concrete de aprofundare a cooperării, atât în plan bilateral, prin Parteneriatul Strategic, precum şi la nivel european. Cu această ocazie, ambasadorul britanic i-a înmânat ministrului român al afacerilor externe o scrisoare de felicitare cu ocazie numirii în funcţie din partea omologului britanic William Hague. Totodată, în scrisoare, oficialul britanic a reconfirmat sprijnul acordat eforturilor României pentru reforma sistemului judiciar şi pentru combaterea corupţiei, ca parte a angajamentelor în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare".

Potrivit sursei citate, ministrul român a prezentat evoluţiile politice din România, în perspectiva deciziei finale a Curţii Constituţionale referitoare la rezultatele Referendumului naţional din 29 iulie 2012 şi a reafirmat angajamentul ferm al autorităţilor române pentru asigurarea climatului de stabilitate politică şi economică ulterior deciziei Curţii.

"În acelaşi timp, şeful diplomaţiei române a dat asigurări că România respectă angajamentele asumate în cadrul dialogului recent cu Comisia Europeană pe această temă", se mai arată în comunicatul MAE.

Titus Corlăţean a depus, în urmă cu o săptămână, jurământul de învestitură în funcţia de ministru de Externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel