Ce mănâncă oamenii sănătoși la micul dejun

Avocado cu ouă, la cuptor. FOTO: Instagram
Avocado cu ouă, la cuptor. FOTO: Instagram

Micul dejun, spun unii, e cea mai importantă masă a zilei. Nu e bine să o sari, dar nici să te îmbuibi. Regula de bază ar fi că trebuie să iei o masă consistentă, nutritivă, dar, totodată, și ușoară. Iată câteva opțiuni sănătoase pentru cei care vor să înceapă bine ziua.

La micul dejun, scriu jurnaliștii de la Bright Side, regula de bază este să mănânci ceva hrănitor, nutritiv și foarte ușor. Iată câteva variante care te vor face să-ți începi ziua cu dreptul, cum se spune.

1. Ouă fierte

Oamenii de ștință americani au ajuns la concluzia că dacă adoptați o dietă cu puține calorii, care include, la micul dejun, ouă fierte, asta vă va ajuta să slăbiți de două ori mai mult decât ați face-o fără acest aliment, în același interval de timp.

Un mic dejun care include ouă fierte este sățios și îți potolește foamea pentru mult timp, permițându-ți să reduci cantitatea de mâncare din ziua respectivă.

2. Ouă în avocado la cuptor

Luați un avocado, îl tăiați în jumătate, scoateți sâmburele și jumătate din pulpa fructului. Spargeți înăuntru un ou, adăugați roșii tăiate felii sau bucățele mici, presărați puțină sare și piper pentru gust, și decorați cu verdeață. Țineți la cuptor, la 200 de grade Celsius, circa 20-22 de minute.

Avocado este o sursă bogată de acizi grași esențiali, protejează contra bolilor cardiovasculare, ajută la controlul greutății și îmbunătățește abilitatea organismului de a absorbi nutrienții din hrană.

3. Ouă, avocado și afine

Ouăle se fierb sau se fac la tigaie fără ulei. Avocado se zdrobește cremă, se pune puțină sare și un vârf de piper roșu, apoi se decorează cu verdețuri și afine. Afinele sunt excelenți antioxidanți, iar piperul roșu stimulează sistemul circulator.

4. Smoothie din afine și ginger

O astfel de băutură-mâncare oferă o balanță echilibrată de proteine, grăsimi și carbohidrați. Afinele și gingerul sunt bogate în vitamine necesare pentru o vedere bună și un sistem imunitar puternic.

5. Fructe, legume și pâine integrală prăjită

Pe cel mult două felii de pâine integrală prăjită puneți pastă de avocado, cu semințe de floarea-soarelui și de susan. Farfuria mai trebuie să conțină mure sau afine, cuburi de ananas, broccoli și ciuperci fierte.

6. Omletă cu rucola

Ouăle făcute omletă, dar fără ulei, alături de care punem rucola și alte verdețuri, sunt o sursă excelentă de proteine și vitamine. Se pot adăuga și cuburi de avocado, legume, ba chiar și fâșii de somon, pentru un mic dejun bogat în proteine.

7. Supă de pui cu tăiței

Da, supa de pui cu tăiței poate fi un mic dejun consistent. Supa se face adăugând, la pieptul de pui tăiat mic, morcovi și conopidă, iar tăițeii ar fi perfect să fie de casă. Supa astfel făcută oferă un balans perfect între proteine și carbohidrați, este sățioasă și hidratantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel