Ce lucruri trebuie să arunci din casă, înainte de Anul Nou, pentru a atrage norocul

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)

Există câteva lucruri în casa ta de care ar trebui să scapi, înainte de Anul Nou, pentru a atrage norocul. Iată despre ce este vorba...

Nu mai sunt multe zile până la sărbătorile de iarnă. Acum este cel mai bun moment pentru a scăpa de toate lucrurile şi obiectele inutile care s-au acumulat în casele noastre în ultimul an. Înainte de sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou, trebuie să ne debarasăm de tot ceea ce ne oboseşte, ne transmite energie negativă şi ne împiedică să mergem mai departe.

În garderoba fiecărei persoane există încălţăminte şi haine care nu au mai fost purtate de mult timp. Acesta este un bun prilej pentru a le dona celor care au nevoie.

Calendarele, broşurile, ziarele vechi adună inutil praful pe rafturi şi împiedică fluxul de energie nouă şi proaspătă. Acestea articole trebuie aruncate. La fel trebuie procedat cu şosetele rămase fără pereche. Păstrarea şosetelor desperecheate este un semn rău, aşa că nu trebuie să ezităm să le aruncăm. Toate facturile vechi, cutiile goale care nu au valoare şi nu sunt de niciun folos trebuie aruncate pentru a atrage energie pozitivă în casă, scrie Rador, citând Actualno.

Fiecare gospodină păstrează cel puţin un aparat electric nefuncţional, dar acesta este şi un semn rău, pentru că blochează energia. Nici farfuriile şi paharele cu margini sparte nu îşi au locul în casă. Pe lângă faptul că ne putem răni când le folosim, ele sunt şi o sursă de energie negativă.

Citește și:

Tradiții și obiceiuri unice de Anul Nou. În anumite țări se ard păpuși și se topește metal

În timp ce focurile de artificii orbitoare aprind cerurile din întreaga lume, alte tradiții și obiceiuri unice de Anul Nou au loc în diferite părți ale globului.

De la farfurii sparte și struguri zdrobiți până la lenjerie roz și păpuși arse, iată câteva dintre ciudatele tradiții de Anul Nou pe care le au oamenii. Așadar, cum își petrec oamenii din diferite locuri noaptea dintre ani?

Orice, dar să fie rotund (Filipine)

Filipinezii mănâncă struguri… și portocale, și pepeni verzi, și mere și pepene galben. Obiceiul este de a aduna 12 fructe diferite, câte unul pentru fiecare lună a anului, dar trebuie să fie rotunde, pentru că asta reprezintă bogăție și prosperitate.

De asemenea, localnicii poartă haine cu buline și își îndeasă buzunarele cu monede pentru ca să aibă noroc în noul an.

Tradiții și obiceiuri unice de Anul Nou – Aruncatul de hârtii pe fereastră (Argentina)

Bucățile de confetti care flutură pe străzile din Buenos Aires în jurul orei prânzului pe 31 decembrie par festive, dar explicația din spatele obiceiului este mai practică: argentinienii își sfărâmă toate documentele și hârtiile vechi înainte de trecerea în noul an pentru a simboliza lăsarea trecutului în urmă.

Cu toate acestea, nu este cel mai periculos lucru care poate zbura pe ferestre de Anul Nou: în multe alte țări din America Latină se aruncă găleți cu apă, în timp ce sud-africanii își aruncă mobilierul vechi pe stradă de la mare înălțime.

Spartul farfuriilor (Danemarca)

Dacă vrei să-ți faci un nou prieten danez pentru noul an, zdrobește o farfurie de ușa lui. Tradiția este menită să aducă noroc destinatarului pentru anul următor, cu cât grămada de veselă spartă de pe covorașul de la intrare este mai mare, cu atât va avea mai mult noroc.

Danezii sar, de asemenea, de pe scaune pentru a sări literalmente în noul an și rămân lipiți de televizoare pentru discursul anual al reginei Margareta și pentru difuzarea comediei germane alb-negru „Dinner For One” (cunoscută în Danemarca drept „Cea de-a 90-a aniversare”).

Tradiții de Anul Nou din jurul lumii – În Spania se mănâncă struguri

Ceea ce a început ca un motiv pentru cultivatorii de struguri pentru a renunța la excesul de recoltă în urmă cu un secol a înflorit într-o tradiție spaniolă mult iubită în care spaniolii înghit pe nerăsuflate boabe de struguri la fiecare bătaie de ceas de la miezul nopții.

Fiecare dintre las doce uvas de la suerte (cei 12 struguri norocoși) oferă o lună de noroc – îndeplinirea provocării înseamnă un an întreg de noroc, dar dacă rămâi în urmă cu câteva boabe, nu trebuie să ai multe așteptări de la lunile noiembrie și decembrie ale anului următor. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel