Ce înseamnă crizator. Definiția dată de USR

Foto: Facebook / USR PLUS
Foto: Facebook / USR PLUS

După ce președintele Klaus Iohannis i-a numit "crizatori", politicienii USR au venit și cu o definiție a cuvântului. 

Pe paginile de Facebook ale membrilor USR a apărut o imagine în care este scrisă "definiția" cuvântului crizator, după ce președintele Klaus Iohannis i-a numit astfel. (Guvern Ciucă, sprijinit de PSD. Iohannis, despre USR: Ei sunt crizatorii)

"CRIZATOR, crizatoare, s. n. 1. Care nu tolerează corupția sau cheltuirea clientelară a banului public. 2. Care nu acceptă conducerea discreționară a unui guvern. 3. (Înv.) Cineva care nu e pe placul președintelui unei țări și este exclus de la guvernare. 4. Totalitatea miniștrilor unui partid politic care își dau demisia pentru a trage un semnal de alarmă atunci când guvernarea este împotriva intereselor cetățenilor. Din fr. crise. 

sursa: USR PLUS '21 (2021)", este definiția USR pentru "crizator". 

Anterior, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, scria pe Facebook că "dacă e să vorbim de reforme, încerc să îi explic Președintelui Klaus Iohannis ce s-a întâmplat în România ultimelor luni. Pe scurt."

"Îi aduc aminte că, în justiție, Stelian Ion a fost demis tocmai că a refuzat să accepte ca numirile la DIICOT și DNA să se mai facă la mica înțelegere. Îi aduc aminte că, în administrație, profesioniștii numiți de USR, oameni cu cariere solide în mediul privat, au fost eliminați chiar a doua zi după ce USR a fost exclus de la guvernare. În locul lor au venit sinecurile de partid. Îi aduc aminte că, în domeniul pensiilor, chiar zilele trecute, USL-ul atât de drag Președintelui Klaus Iohannis a votat împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari. Dacă pentru asta suntem numiți „crizatori”, pentru că am vrut un stat reformat, îmi asum eticheta.", spunea, printre altele, Moșteanu. (Citește mai mult AICI.)

În vară, USR spunea ce trebuie să faci ca să fii și tu "drulău"

"Ți-ar plăcea să fii coleg sau colegă cu Cătălin Drulă? Vrei să fii și tu drulău?

Hai în Uniunea Salvați România - USR!

*drulău = (dex), specie de politician fără milă față de corupți, mușcă din hoți, se comportă inuman față de combinatori, face autostrăzi în Moldova", transmitea Iulian Bulai într-un mesaj publicat pe Facebook, în vara anului curent. 

Postarea deputatului Iulian Bulai a venit după apariţia în presă a unor înregistrări în care cineva spune despre ministrul USR de la Transporturi, Cătălin Drulă, că ar fi "câine, nu om".

Doi liberali, presiuni pe ministrul Transporturilor pentru funcții. „E un câine acest Drulă” (Citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel