Ce înseamnă 600 de cazuri pe zi. Rafila: Situație incredibilă! Nu e de glumă!

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății, a declarat, miercuri seară, ce se va întâmpla dacă va crește numărul de infectări cu Covid-19.

'Peste o lună de zile sau o lună și jumătate, vom avea o problemă extrem de gravă. Nu este exclus să avem 800 de cazuri pe zi. Este o limită care va duce la o ocupare rapidă a secțiilor de Terapie Intensivă. Haideți să nu spunem 800 de cazuri și să rămânem la cifrele de acum. Să spunem 600 de cazuri pe zi. Acest lucru înseamnă 18.000 de cazuri noi într-o lună, care pot avea 5 la sută de pacienți care vor avea nevoie de terapie intensivă. Nu e de glumă, cifrele astea duc la o situație incredibilă!' a declarat Rafila.

'Simptomaticii trebuie urmăriți în spitale pentru că această boală acționează insiduos. După o perioadă relativ ușoară, infecția se poate agrava brusc. Oamenii trebuie supravegheați și să se intervină foarte rapid din punct de vedere terapeutic. Boala este sistemică. Nu afectează doar plămânii, ci multe alte organe. Este clar că nu discutăm despre o boală simplă, ușoară. Când infecția depășește o anumită evoluție, atunci lucrurile se agravează brusc.' a menționat Alexandru Rafila, într-o intervenție la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel