CE îngreunează accesul la fonduri UE. Claudia Țapardel: ABUZ și NEDREPTATE. Singurii pedepsiți

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Eurodeputata PSD Claudia Țapardel atrage atenția că impunerea unor condiționalități suplimentare în vederea accesării fondurilor europene este injustă și încurajează discursul anti-european. 

Comisia Europeană a publicat o comunicare (”Un nou cadru financiar multianual, modern și capabil să asigure îndeplinirea obiectivelor prioritare ale Uniunii după anul 2020”) prin care se propune posibilitatea de a impune noi condiționalități pentru accesarea fondurilor europene. 

În acest context, eurodeputata PSD Claudia Țapardel solicită, printr-o scrisoare deschisă adresată președintelui Comisiei Europene, o reevaluare a poziției executivului european privind îngreunarea accesului României la fondurile comunitare în următorul exercițiu financiar.

”Abuz și o nedreptate”

”În calitate de reprezentant al României în Parlamentului European, consider că propunerea Comisiei de a corela alocarea fondurilor structurale și din Politica de Coeziune - unul dintre cele mai de succes instrumente ale UE în reducerea disparităților economice - de chestiuni de țin de justiție și de statul de drept este un abuz și încă o nedreptate față de statele din estul Europei, după menținerea MCV și amânarea intrării în Schengen.” a subliniat Claudia Țapardel. 

Singurii pedepsiți

Europarlamentara PSD a continuat: ”La nivel politic acest lucru va alimenta discursul populist anti-european, lăsând impresia că Europa este împărțită în țări de prim rang și țări de mâna a doua, iar din perspectivă economică va încetini progresul incontestabil făcut de țările mai puțin dezvoltate. Nu în ultimul rând, singurii cu adevărat pedepsiți vor fi oamenii de rând, care nu se vor mai putea bucura de proiectele și infrastructura care ar putea fi finanțate cu ajutorul UE.”

Brexit, o oportunitate de a reforma proiectul european din prisma priorităților sale

”În contextul plecării Marii Britanii din UE - ceea ce se va traduce în reducerea bugetului comunitar - consider că executivul ar trebui să privească noul cadru financiar multianual ca pe o oportunitate de redefinire a proiectului european, mizând pe convergența intereselor celor 27 de state membre rămase. În centrul acestei viziuni trebuie să se regăsească principiul solidarității, lucru care începe cu un tratament egal al tuturor statelor membre și investiții în reducerea decalajelor dintre vestul și estul continentului.” a conchis Claudia Țapardel.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel