Ce infecții riscă Reghecamph, stropit cu urină

reghecamph_urina
reghecamph_urina

Ce boli ar putea lua antrenorul Stelei, dacă lichidul cu care a fost stropit ar fi urină, așa cum se crede? Un spectator al meciului Rapid-Steaua a aruncat o pungă cu un lichid galben-maroniu în Laurențiu Reghecamph, pe care l-a udat din cap până în picioare.

Riscurile pentru sănătatea lui Reghecamph sunt, însă, minore, spun medicii. Nici SIDA, nici hepatita nu se transmit astfel.

”Urina omului sănătos este sterilă, ne-a declarat dr. Tatiana Carata Dejoianu, specialist epidemiolog la Centrul de Diagnostic și Tratament Victor Babeș. În cazul pacienților cu infecții urinare, s-ar putea transmite bacterii, cu condiția ca persoana stropită cu lichidul respectiv să aibă o rană deschisă și să nu se dezinfecteze. Pe pielea integră, nu se pot fixa bacteriile. Virusurile nu au un mediu propice de dezvoltare în urină, deci riscul de transmitere a hepatitei sau HIV, în urma acestui incident, pot fi considerate aproape de zero. De asemenea, dacă nu există răni, pielea e o barieră în cazul unor agresiuni virale. Prin urină se transmite un parazit, dar boala este rară, iar contactul cu lichidul ar trebui să fie mai îndelungat. Este vorba despre leptospiroză, care se transmite la persoane care fac baie în lacuri murdare, sau cu apă infestată. Nu cred că poate fi cazul, contactul cu lichidul suspect a fost de scurtă durată, cantitatea nu e suficient de mare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel