Ce i-a răspuns şefa diplomaţiei UE lui Borbely, la Vilnius

Laszlo Borbely participă zilele acestea la Conferinţa Interparlamentară privind Politica de Securitate şi Apărare Comună, de la Vilnius, în calitate de şef al Delegaţiei parlamentare a Camerei Deputaţilor. Borbely i-a adresat două întrebări Înaltei Reprezentante a UE pentru Politica de Apărare şi Afaceri Externe, Catherine Ashton.

Prima întrebare a deputatului a vizat criza din Siria şi cum ar putea UE ca în cadrul Politicii de Securitate şi Apărare Comună să găsească soluţii concrete pentru dezamorsarea situaţiei de la Damasc, în ciuda restricţiilor bugetare anuale.

D-na Ashton a răspuns că există susţinere hotărâtă pentru dezamorsarea situaţiei din Siria, prin conceperea unor soluţii concrete. Este adevărat, contextul financiar actual nu permite creşterea bugetelor de apărare ale statelor membre. Pe baza resurselor financiare existente, se pot obţine rezultate remarcabile, dacă acestea sunt utilizate eficient. Pornind de la necesitatea unanim acceptată că interesul primordial este asigurarea securităţii cetăţenilor, se va pune un accent deosebit pe cooperarea inter-europeană, se arată într-un comunicat al camerei Deputaţilor.

Presiunile Rusiei, o problemă în Europa de Est

Laszlo Borbely a vrut să afle de la oficialul UE ce poate face Uniunea pentru a susţine ţările Parteneriatului Estic, care încearcă să se integreze în organismul european, dar sunt supuse presiunilor Moscovei.

Catherine Ashton a replicat că, într-adevăr, ţările din Parteneriatul Estic sunt diferite, iar Uniunea Europeană le va susţine în parcursul lor spre o integrare comprehensivă, substanţială, în această mare familie a ţărilor europene, astfel încât să poată face faţă şi presiunilor exterioare, în principal ale Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel