EXCLUSIV  Ce i-a cerut deputatul Borza ministrului Muncii

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Deputatul independent Remus Borza a avut o discuție cu Lia Olguța Vasilescu. Acesta a ținut să o felicite pe actualul ministru al Muncii, dar i-a transmis și trei solicitări de care ar trebui să se ocupe.

„Cu ocazia moțiunii, am avut o discuție cu ministrul muncii. Îmi place de ea pentru ca are curaj și determinare, calități care lipsesc multor bărbați de stat. I-am spus că o susțin, pentru ca era nevoie de o lege a salarizarii unitare care sa niveleze inechitatile salariale. Am sustinut si transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat. De ce? Pentru că erau 157.000 de firme în România care nu plăteau reținerile la sursă: CAS și CASS. Erau afectați aproximativ 2 milioane de salariați. Aproape jumătate din numărul total de salariați. Totalul restanțelor la bugetul asigurarilor sociale de stat: 18 miliarde.Trecând contributiile la salariat, te duci la patron și îl tragi de mânecă. Acum ai fluturașul și stii, atâta e CAS, atâta e CASS", a declarat Remus Borza la DC News.

Comparație cu SUA

Totodată, deputatul independent a făcut și o comparație cu SUA, cea mai mare economie a lumii, cu un PIB uriaș față de cel al României.

„America, de la care luam lumina in fiecare zi a existentei noastre, este cea mai mare economie a lumii, cu un PIB de 18.000 de miliarde de dolari! România are 200 de miliarde de dolari. Populație SUA 323 de milioane de locuritori versus 19 milioane Romania. Ați citit Starea Națiunii, discursul lui Trump de acum 3 săptămâni? Câte locuri a reușit cea mai mare economie a lumii să creeze anul trecut? 227.000 de noi locuri de muncă. România a creat 270.000 de noi locuri de munca ! Si tot nu e bine. În 2017, in SUA, aflam tot din „Starea Națiunii" (nr. - discursul lui Donald Trump), s-a inregistrat cea mai spectaculoasă creștere a veniturilor salariale de la criza din 2008. Venitul salarial a crescut cu 2,9%!!! Anul trecut, în România, am avut creșteri salariale în jur de 22%", a mai precizat Remus Borza.

Ce a cerut Borza ministrului muncii?

Deputatul independent a mai precizat că, în urma discuției pe care a avut-o cu Lia Olguța Vasilescu, i-a solicitat trei lucruri de care ministrul muncii ar trebui să se ocupe cât mai rapid.

„Evident, am votat împotriva moțiunii simple și am încurajat-o pe Olguta Vasilescu să facă trei lucruri in regim de urgenta:

1. Situația persoanelor cu dizabilități. Avem 785.000 de români care încasează acest ajutor in valoare de aproape 1 miliard euro. Jumătate din ei și-au obținut în mod fraudulos certificatul de handicap. Acolo trebuie o inventariere și o evaluare a tot ce înseamnă acest fond de certificate. Pușcărie pentru toți cei care fraudează statul. Și pentru cei din Comisie, care s-au lăsat cumpărați și mituiți, și, evident, pentru titularul acelui certificat obtinut pe nedrept.

2. Situația pensiilor speciale. Avem 170.000 de privilegiați. Sunt mulți ciocoi pe la MAI care ajung generali la 35 de ani și la 44 de ani, obositi de muncă, se pensioneaza. Vorbim de 170.000 de pensii speciale din 5,2 milioane de pensionari. Cei 170.000 de pensionari de lux, mănâncă 8 miliarde de lei, reprezentand 15 % din fondul total de pensii. Nu-i normal ca unii, după ce nu s-au omorât cu munca, că toți vin din zona asta, de ordine publică si siguranta nationala, justitie si administratie, sa aiba pensii si de 40 de ori mai mari decat pensia medie din Romania. E o anomalie care trebuie corectată. Emil Boc a fost singurul politician responsabil care a anulat aceste privilegii. Apoi au fost date înapoi. Nu e echitabil, moral si just.

3. Al treilea punct sunt șomerii. Nu văd nicio logică, câtă vreme economia României duduie, câtă vreme săracii patroni si antreprenorii români, caută în disperare să angajeze, flacaii nostri, inalti ca brazii, stau acasă și freacă telecomanda, traind din pensia parintilor si ajutorul de somaj. Nu mai putem da necondiționat ajutor de șomaj. Ai refuzat de 2 ori un loc de muncă, la revedere, ieși din sistem. Trebuie să punem presiune pe oamenii care sunt în deplinătatea vârstei și a puterilor fizice să mai și muncească nu doar să stea cu mâna întinsă la pomana statului. Înțeleg, în vremuri de criză, statul trebuie să fie mama tuturor răniților, dar nu când economia se confrunta cu un deficit de peste 500 mii de locuri de munca", a concluzionat Remus Borza, la DC News.

Vezi AICI interviul integral. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel