Ce a hotărât CNCD cu privire la declarațiile lui Daniel Barbu

Declarațiile lui Daniel Barbu cu privire la fondurile alocate pentru cultură, comparativ cu cele alocate persoanelor infectate cu HIV, au dus la schimbarea conducerii Ministerului Culturii. Declarațiile au ajuns până la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care a și luat o decizie. 

cncd, daniel, barbu, minister, cultura, hiv"Declarațiile domnului Daniel Barbu sunt discriminatorii, creează o atmosfera ostilă, degradantă, umilitoare la adresa persoanelor infectate cu HIV/SIDA, dar și la adresa altor persoane", a declarat președintele CNCD, Csaba Asztalos, scrie HotNews.

Decizia sancționării vine la o săptămână după ce CNCD s-a autosesizat. Ministrul și-a recunoscut vina și după ce UNOPA a anunțat "că acceptă scuzele publice ale domnului Barbu". Fostul ministru al Culturii a fost audiat, luni, de către Consiliul pentru Combaterea Discriminării. La audieri a fost prezent și reprezentantul Uniunii Naționale a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

În vreme ce Daniel Barbu a prezentat contextul declarației, și-a cerut scuze public și nu a formulat nicio apărare, reprezentantul UNOPA a declarat că acceptă scuzele și că au apreciat și public faptul că fostul ministru al Culturii și-a asumat răspunderea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel