Ce fel de premier va desemna Traian Băsescu

basescu_cotroceni
basescu_cotroceni

Președintele Traian Băsescu a susținut, luni seară, că nu este "impresionat" de amenințările politicienilor privind o eventuală demitere a sa în cazul în care nu va numi un premier agreat de USL, deoarece nu-i este frică de ei. Șeful statului a făcut referire la faptul că ia în calcul "varianta interesului național", viitorul premier fiind doar cel care va servi acest deziderat.

Întrebat în legătură cu discuţiile privind viitorul premier de după alegerile parlamentare din 9 decembrie, președintele Traian Băsescu a răspuns: "Eu iau în calcul varianta interesului naţional. Voi desemna un premier care să servească interesul naţional. Povestea pe care o vehiculează orice politician, că e mai micuţ, că e mai mărişor, că e foarte mare, că e foarte mic, că <îl suspendăm pe Băsescu>, vă rog să mă credeţi că nu mă impresionează. Nu sunt un om căruia să îi fie frică de ceva. În orice caz, nu de politicieni".

Pe 2 noiembrie, liderul liberalilor Crin Antonescu a declarat, la România TV, că nu există în USL un plan de suspendare a lui Traian Băsescu, însă un eventual refuz al șefului statului de a-i acorda lui Victor Ponta un nou mandat de premier va conduce la declanşarea imediată a procedurii de suspendare, precizând, de asemenea, că i se pare foarte puțin probabil un astfel de scenariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel