Ce fel de pâine este bine să consumăm și în ce cantitate

Foto Ilustrativ/Pexels Mariana Kurnyk
Foto Ilustrativ/Pexels Mariana Kurnyk

"Am tot citit că nu e sănătos să mananci multă pâine, că e recomandat să nu mai consumi painea albă pt ca e mai sănătoasa painea integrală, sunt o mulțime de informații pe internet pe tema asta (unele mai credibile, altele nu prea). Însa, la urma urmei realitatea este că pentru omul de rând ca mine (care toata ziua aleargă acasă - serviciu - acasă) cel mai la îndemana este să cumperi și să consumi paine albă".

"Pâine este cel mai prietenos și mai versatil carbohidrat din alimentația noastră. În toate piramidele alimentare se recomandă între 6 și 11 porții de cereale integrale pe zi, iar dacă avem în față o pâine integrală eu aș recomanda să nu ne ferim de ea. Mai degrabă m-aș feri de biscuiți, de gogoși, de covrigi. Pâinea ne ține de foame, pâinea are fibre, iar dacă o alegem și cu semințe avem și grăsimi Omega 3 de cea mai bună calitate, ne-a sfătuit Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC, invitată in emisiunea Neatza cu Răzvan si Dani de la Antena 1.

"Nu pâinea ne îngrașă, ci ceea ce punem pe pâine. Dacă ar fi să fac o comparație între brânză și pâine, un cașcaval ne poate costa 450 calorii / 100 gr, pe când 100 de grame de pâine nu depășește 275 de calorii, ceea ce înseamnă ca la 2 felii de pâine am calorii exact cât două cubulețe de ciocolată", adaugă doctorul Laura Enea.
  

"Pâinea este o amintire a copilăriei, o amintire plăcută. In loc de cereale cu lapte care conțin mult zahăr, putem să le oferim copiilor o felie de pâine cu o linguriță două de miere, o cană de lapte. Acesta era micul dejun al copilăriei noastre care nu îngrașă, nu ne face rău, atâta timp cât este urmat bineînțeles și de un pic de mișcare", ne recomandă Dr.Laura Ene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel