Ce facem cu părul electrizat în lunile reci? Iată cum poate fi disciplinat

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ce avem de făcut iarna când părul o ia razna şi devine rebel de la umiditatea din aer?

Credeai că cel mai mare dușman al părului este apa sărată din mare? Ei bine, te înșeli! Anotimpul rece este cel care creează cele mai multe probleme, deoarece, odată cu aerul tipic sezonului de iarnă, părul devine uscat, nu își păstrează stilul și, înainte de a-ți da seama, devine încrețit, făcând dificilă disciplinarea acestuia. Prea des, însă, avem tendința să ne subestimăm podoaba capilară și să nu ne hrănim părul așa cum ar trebui. Rezultatul? Invariabil, o claie de păr creț.

Atenţie specială pe timpul iernii

Iarna, părul, precum și pielea, sunt afectate de efectele temperaturilor scăzute. De altfel, fiecare anotimp aduce cu sine nevoi specifice, chiar dacă acestea sunt poate mai puțin evidente decât căderea părului tipic toamnei sau efectele soarelui vara.

De fapt, iarna aduce cu ea mai multe capcane pentru podoaba ta capilară: culoarea decolorată și părul electrizat sunt doar două dintre semnalele de alarmă. Explicația: în lunile reci, obișnuim să ne acoperim părul cu pălării și eșarfe, însă… pe bună dreptate! A nu face acest gest ar fi mai rău, însă frecarea constantă dintre accesoriile utilizate și părul nostru produce electricitate. Rezultatul este un păr uscat și electrizat, tern și poate chiar sensibilizat. Optează mai bine pentru accesorii din bumbac și lână.

Astfel, în sezonul rece, coafarea și îngrijirea părului tău devin mai dificile. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet look-ul. Din fericire, există câteva trucuri simple pe care le poți încerca pentru a-ți disciplina părul. Pentru a contracara acest efect, trebuie să-i oferi părului tău un plus de răsfăț, iar pentru asta ai nevoie de produse super hrănitoare, începând cu șamponul.

Optează pentru un șampon hidratant

Dacă ai păr cu volum greu de stăpânit, ar fi util să folosești un șampon pentru hidratare. Ingredientele te ajută să reții umiditatea în păr și să combați astfel părul rebel. Nu uita de balsam și folosește un tratament de hidratare ori de câte ori ai ocazia. Alege un balsam adaptat, care conține ingrediente cum ar fi uleiul de avocado sau cel din germeni de grâu. În plus, o dată pe săptămână folosește un tratament intensiv de hidratare.

Usucă părul în mod natural

Dacă ai părul ușor ondulat, „înainte să îți usuci părul cu un uscător, lasă părul să se usuce în mod natural 80-90%, apoi folosește un uscător. Uscătorul poate electriza și mai rău părul”, avertizează hairstylistul. Prea mult aer fierbinte concentrat direct asupra părului îl poate deshidrata. Și asta, mai ales în timpul lunilor reci, când aerul este mai puțin umed. De asemenea, un alt sfat al specialiștilor este sa utilizezi un uscător cu difuzor la viteza redusă.

Serul de păr, ajutorul tău de nădejde

Poartă în geantă un produs pentru eventuale retușuri. „Dacă te prinde ploaia și părul devine rebel, serul de păr va fi cel mai bun prieten al tău. Chiar și părul prins îți poate da bătăi de cap! Dacă părul este prins într-o coadă de cal și începe să se electrizeze, îl poți domoli cu un fixativ cu fixare flexibilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel