Ce face România cu banii de la UE. Iohannis: ”Avem la dispoziție șase ani!” Ce urmează RAPID

România a obținut suma de 79,9 miliarde euro pentru proiectele europene, a anunțat Klaus Iohannis la Bruxelles, unde s-a ajuns la un acord privind pachetul de redresare economică. Un acord extrem de important pentru România, a spus președintele, miercuri revenind cu anunțuri importante.

„Vom fi în situația nu doar de a relansa economia României, ci de a reconstrui România! Este o veste foarte bună! Pentru a folosi acești bani, trebuie să ne facem un plan solid, bun, aplicabil. După ce am revenit de la Bruxelles, am convocat o echipă guvernamentală cu care m-am întâlnit, o echipă condusă de premierul Orban. Am discutat aceste lucruri. Nu, nu a fost prima întâlnire pe această temă, ca să nu zică cineva că am stat și am așteptat”, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

„Această sumă se compune din două mari pachete bugetare”, a explicat șeful statului.

„Acești bani trebuie consumați mai repede. Practic, pentru a folosi acești bani, avem la dispoziție șase ani. E nevoie să ne mișcăm rapid, până în octombrie trebuie să prezentăm Comisiei Europene planul național aferent acestui fond de relansare a economiei. Am început să lucrăm de câteva luni, continuăm!”, a subliniat Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel