Ce este bine să mănânci când faci sport

Alimentele consumate înainte sau după activitatea sportivă sunt esenţiale pentru îmbunătăţirea performanței fizice. 

Iată ce alimente sunt recomandate în funcţie de momentul şi de tipul activităţii fizice pe care le efectuezi.

Alergare de dimineaţa, mic dejun ușor

În cazul în care preferi să faci mişcare dimineaţa şi ești adeptul alergării, nutriţioniştii recomandă un mic dejun uşor, pe bază de fructe sau suc, completat cu o felie de pâine prăjită şi miere.

Dacă efectuezi exerciţii la sală, se recomandă tot un mic dejun uşor, asemănător celui menţionat, pentru că nu este bine ca stomacul să fie plin. Poți apela și la un baton cu cereale dacă nivelul de efort este foarte mare. În ambele cazuri este foarte importantă hidratarea: trebuie să beţi aproximativ 500 ml de apă cu 30 de minute înainte de începerea exerciţiilor.

La prânz, undă verde carbohidraților

Sunt persoane care aleg să dedice o parte din pauza de prânz efectuării unei şedinţe de antrenament. Dar nu este bine să meargă la sală pe nemâncate. Înainte de începerea activităţii sportive trebuie să ia o mică gustare pe bază de carbohidraţi. Ulterior, mai ales dacă ai efectuat o activitate cardio, este important să recuperezi energia prin carbohidraţi şi o porţie de proteine.

Dacă ai efectuat exerciţii mai uşoare, gen Pilates sau yoga, nu este necesar aportul de hidraţi de carbon. Este suficient un prânz pe bază de proteine (peşte, carne slabă) şi legume.

Cina, proteine și legume crude

Mulţi oameni aleg să facă sport după ce ies de la serviciu. În acest caz, cina va fi alcătuită din preparate uşoare: paste cu legume şi brânzeturi, orez cu legume, salate ori supă-cremă cu pâine prăjită.

Dacă după serviciu îți mai rămâne energie pentru o cursă de alergare, ideal ar fi ca masa de seară să includă proteine şi legume crude, precum şi un aport de carbohidraţi. De exemplu, un meniu perfect ar fi o salată de pui sau ton şi o felie de pâine prăjită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel