EXCLUSIV  Ce este anusul contra naturii. Dr. Gabriel Mitulescu: Există sisteme care permit o viață normală

Ce este anusul contra naturii. Dr. Gabriel Mitulescu: Există sisteme care permit o viață normală
Ce este anusul contra naturii. Dr. Gabriel Mitulescu: Există sisteme care permit o viață normală

Dr. Gabriel Mitulescu, reputat chirurg și Doctor în Științe Medicale a vorbit la  Interviurile DC News și DC Medical despre anusul contra naturii.

Dr. Gabriel Mitulescu este Doctor în Științe Medicale, medic primar chirurgie generală și chirurgie oncologică, cu competențe în: chirurgie laparoscopică, chirurgie oncologică, chirurgie hepatică și transplant hepatic, de la Spitalului Clinic Sanador. În ediția de astăzi a emisiunii Interviurile DCNews și DCMedical specialistul   explicat ce înseamnă, cum se face și ce presupune exenterația. Astfel, medicul a explicat și ce este anusul contra naturii, menționând că pacienții pot duce o viață normală după această intervenție chirurgicală.

Sanador

"Permit o funcționare absolut normală. Anusul contra naturii se cheamă contra naturii pentru că nu mai e la locul lui, dar toată lumea are un anus pe unde evacuează materiile fecale. Este la fel, un anus pe unde se evacuează materiile fecale doar că este pus de către chirurg în altă parte decât cel natural, dar aceeași funcție o îndeplinește, există sisteme cu filtre care permit o viață normală.", a explicat dr.Gabriel Mitulescu.

"Și în cazul acestor intervenții de exenterație pe aparatul urinar, dispozitivele sunt accesibile?", l-a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

"Sigur, sunt accesibile și există un program național, sunt suportate prin Casa de Asigurări, indiferent unde se operează pacientul, se acordă gratuit.", a spus dr.Gabriel Mitulescu.

Cât de des se schimbă aceste dispozitive?

"Cât de des se schimbă?", a intervenit jurnalistul Val Vâlcu.

"La început se schimbă mai des până când pacientul se obișnuiește, după care se pot schimba, există sisteme pe care le schimbi o dată pe săptămână, există pungi care sunt hidrofobe ceea ce permite pacientului să meargă la un bazin, există multe posibilități și pe măsură ce pacientul se obișnuiește, lucrurile se suportă foarte ușor. Am avut pacient cu anus contra naturii care avea mulți ani de la operație, care nu mai purta nici măcar pungă pentru că deja simțea când urma să și evacueze intestinul. Avea un fel de neosfincter la mușchii abdomenului pe unde ieșea stoma, se putea abține și nu purta, purta un tricou direct peste stoma  asta, nu mai purta pungă.", a explicat dr.Gabriel Mitulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel