Ce decrete a semnat Klaus Iohannis de Ziua Marinei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, când creștin-ortodocși sărbătoresc Sfânta Maria, ocrotitoarea marinarilor, mai multe decrete, inclusiv de avansare în grad a doi înalţi ofiţeri ai Forţelor Navale, printre care şi şeful Statului Major al Forţelor Navale, Alexandru Mîrşu.

Administrația Prezidențială a anunțat, luni, că președintele Iohannis a semnat decretul de avansare a șefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrşu, la gradul de viceamiral cu trei stele. De asemenea, comandorul Cornel Rogozan a fost avansat la gradul de contraamiral de flotilă.

Tot astăzi, preşedintele a semnat avansarea în grad a doi ofiţeri ai forţelor terestre. General-maiorul Adrian Tonea a devenit general-locotenent, iar colonelul Eduard Simion a fost avansat la gradul de general de brigadă.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat și decretul de decorare a Drapelului de Luptă al Brigăzii 18 Infanterie „Banat".

"Astfel, în semn de apreciere a înaltului profesionalism şi a rezultatelor remarcabile obţinute de personalul unităţii în îndeplinirea misiunilor specifice încredinţate, pe timpul desfăşurării activităţilor de instruire pentru luptă, precum şi pe timpul executării misiunii în Teatrul de Operaţii Afganistan, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul „Virtutea Militară" în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari, Drapelului de Luptă al Brigăzii 18 Infanterie „Banat".

Decorarea au fost făcută la propunerea Ministrului Apărării Naţionale, domnul Mihnea Ioan Motoc", precizează Administrația Prezidențială.

Pe 15 august, creștin-ortodocșii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, Sântămăria sau Uspenia. De asemenea, pe 15 august este celebrată şi Ziua Marinei, deoarece Maica Domnului este ocrotitoarea marinarilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel