Ce conține pasta de dinți, în funcție de culoare. Ți-a spus cineva până acum?

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Tu știi ce conține pasta ta de dinți? Iată ce informații ar trebui să cunoști...

Încă de pe vremea faraonilor, oamenii au folosit diverse amestecuri pentru a-şi curăţa dinţii. Pasta de dinţi, aşa cum o cunoaştem astăzi, este un amestec pentru curăţarea mecanică a dinţilor şi profilaxia dentară. Există două grupe: paste de dinţi profilactice şi curative.

Întâmplător sau nu, totuşi, majoritatea oamenilor nu ştiu exact ce conţine pasta de dinţi. De exemplu, fiecare culoare din aceasta are ingrediente diverse cu efecte diferite asupra dinţilor.

Din anumite motive, producătorii nu par să fi explicat consumatorilor motivul pentru care pastelele de dinţi au o anumită culoare. De exemplu, pastele de dinţi de culoare albă conţin substanţe care îndepartează placa şi protejează împotriva cariilor.

Banda roşie din pasta de dinţi conţine în principal ingrediente active necesare pentru îngrijirea gingiilor, în timp ce banda albastră serveşte la împrospătarea respiraţiei, scrie Rador, citând zdrave.to. În plus, pastele albastre conţin şi ingrediente cu efect antimicrobian. Există şi paste cu o linie verde în loc de cea albastră.

Cu toate acestea, unele cercetări sugerează că, în unele cazuri, culorile nu au nimic de-a face cu efectele, ci mai degrabă cu un truc de marketing, deoarece s-a descoperit că oamenii cumpără mai mult paste în trei culori.

Alternative la pasta de dinți tradițională

Există mai multe alternative la pasta de dinți tradițională pe piață, în funcție de preferințele și nevoile personale. Iată câteva opțiuni:

Pasta de dinți naturală: Aceste paste de dinți folosesc ingrediente naturale precum bicarbonat de sodiu, uleiuri esențiale, argilă sau cărbune activ pentru a curăța dinții. Ele pot fi o opțiune mai sănătoasă pentru cei care doresc să evite substanțele chimice găsite în pastele de dinți convenționale.

Pasta de dinți fără fluor: Dacă doriți să evitați fluorul în pasta de dinți, puteți opta pentru paste de dinți fără fluor. Există numeroase opțiuni pe piață care se bazează pe alternative la fluor pentru a preveni cariile.

Pasta de dinți cu bicarbonat de sodiu: Bicarbonatul de sodiu are proprietăți de curățare și albire a dinților. Există paste de dinți care se bazează pe bicarbonat de sodiu pentru a oferi o curățare eficientă.

Pasta de dinți vegană: Dacă sunteți vegan sau doriți să evitați produsele de origine animală, există paste de dinți vegane disponibile. Acestea nu conțin ingrediente de origine animală și nu sunt testate pe animale.

Pasta de dinți pentru sensibilitate dentară: Dacă aveți dinți sensibili, puteți alege o pastă de dinți special formulată pentru a ajuta la reducerea sensibilității dentare. Aceste paste de dinți conțin adesea ingrediente care pot ajuta la blocarea tubulelor dentare expuse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel