Ce comentariu i-a dat Elena Udrea lui Victor Ciutacu pe blog

Elena Udrea a comentat la postarea lui Victor Ciutacu, de pe blogul său, despre condițiile din închisoare.

Victor Ciutacu a scris pe blogul personal un text în care spune că tema condițiilor din închisoare este legitimă și că România, prin aderarea la spțiul european, trebuie să respecte niște reguli. Printre aceste reguli se află și "obligativitatea condiților umane de detenție, fiindcă pedeapsa legală e privarea de libertate, nu umilirea, dezumanizarea și îmbolnăvirea deținutului".

"Faptul că Udrea, trecută pe la beci/pârnaie, a dezvăluit ororile de acolo (da, după, că înainte n-a avut oportunitatea să le simtă pe propria piele) și și-a asumat un proiect politic de modernizare a condițiilor de detenție și de reformare a executării pedepselor în sistemul penitenciar nu înseamnă că tema nu e legitimă. România a aderat, politic și economic, benevol, la un spațiu european ghidat de niște reguli. Printre care, între altele, obligativitatea condiților umane de detenție, fiindcă pedeapsa legală e privarea de libertate, nu umilirea, dezumanizarea și îmbolnăvirea deținutului. Îi tot aud pe diverși politicieni cum își amintesc ei că au stat la cămin, le era frig și aveau gândaci în cameră. Sau ce nasol e-n spitalele prin care au trecut. Așa, și? Am trecut și eu prin astea, ba înainte am dormit într-o cameră cu alți 100 de oameni alături, într-o unitate militară, dar asta nu înseamnă că n-a trecut vremea de atunci și că nu pot gândi ca un om (atât cât pot fi) întreg la minte. Țara asta blestemată, condusă din păcate de ura omului față de om și de frustrări inchizitoriale, trebuie – la dracu', TREBUIE! – să respecte drepturile omului. Inclusiv cele ale deținuților, alături de (și nu după) ale studenților, bolnavilor sau ale cui mai vreți. Iar doamnele și domnii politicieni, în loc să aibă pusee publice de memorie despre cât de rău le-a fost lor cândva și revelații că întotdeauna alții sunt de vină, au fost aleși/numiți ca să se ocupe de treburile astea", a scris Victor Ciutacu pe blog.

Elena Udrea i-a lăsat un comentariu jurnalistului în care îi dă dreptate.

„Politicienii care argumenteaza impotriva nevoii de modernizare a penitenciarelor din Romania, cu faptul ca nici caminele studentesti si nici spitalele nu sunt modernizate, sunt incapabili sa rezolve vreo problema si nu vor reusi niciodata sa rezolve nici pe cele din puscarii, nici pe cele din educatie ori sanatate. Ce ii opreste sa isi asume o astfel de tema, daca tot se arata preocupati de conditiile din scoli ori spitale? Mai ales ca unii dintre ei au fost la guvernare si nu au facut nimic pentru imbunatatirea acestora!" a comentat Udrea pe blogul lui Ciutacu.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel