Ce categorii de angajați s-ar putea pensiona înainte de 65 de ani

mariana-campeanu
mariana-campeanu

Ministrul Muncii Mariana Câmpeanu a transmis, luni, că a discutat cu senatorii PSD o propunere ce ar urma să dea dreptul mai multor categorii de angajați să se pensioneze înaintea vârstei de 65 de ani. Salvamarii, salvamontiştii sau controlorii de trafic aerian sunt categoriile vizate de ministrul Muncii.

Mariana Câmpeanu a precizat că în discuţiile cu parlamentarii PSD s-a ridicat problema grupelelor de muncă şi a acelor unităţi care, deşi au condiţii grele și speciale de muncă, nu sunt cuprinse în legislaţie. Ea a menţionat că este vorba despre personalul care este încadrat la salvamari şi salvamontişti şi care are stabilită vârsta de ieşire la pensie la 65 de ani.

"S-a propus ca această vârstă să fie micşorată, pentru că un om la 65 de ani nu mai are capacitatea fizică să salveze o altă persoană. Există o problemă legată de anumite categorii, cum sunt şi ale lor, şi ale controlorilor de trafic aerian, pe care o să le analizăm anul viitor", a declarat ministrul Muncii, potrivit Mediafax.

Mariana Câmpeanu a arătat că le-a transmis senatorilor PSD să inițieze o propunere legislativă care să fie analizată de Parlament şi să se ia o decizie în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel