Ce candidat sprijină Ion Iliescu la alegerile parlamentare

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a declarat vineri seara la Rtv că îl va susține la alegerile parlamentare de anul acesta pe Ionuț Vulpescu, secretar executiv al PSD.

Președintele de onoare al Partidului Social Democrat (PSD) și-a făcut publică opțiunea pentru alegerile parlamentare din nouă decembrie. Ionuț Vulpescu, tânărul pe care mizează dl. Iliescu, este secretar executiv al PSD și consilier al fostului președinte al României. De asemenea, acesta a fost desemnat în septembrie de premierul Victor Ponta membru în Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român. ”Am venit să susțin un altfel de model. Nu l-am ales întâmplător pe Ionuț Vulpescu. A devenit secretar executiv de partid și face parte din rândul celor care vor marca cea de-a patra generație de politicieni care-și va pune amprenta pe evoluția noastră. E o ștafetă continuă care trece din generație în generație. Este unul dintre tinerii instruiți. Ne aflăm într-un moment important” își argumentează Ion Iliescu alegerea.

Fostul președinte al României a comentat și contextul actual al alegerilor parlamentare, dar și modul în care s-a format actuala coaliție aflată la guvernare. ”S-a schimbat conjuctura istorică. S-a modificat cadrul. Este o alianță conjucturală care a devenit una electorală. Sper ca această coaliție să se consolideze în acest proces electoral și să asigure o guvernare puternică,” spune președintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu evaluează că alianța social-liberală va avea motive să-și păstreze unitatea și după nouă decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel